Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fasolka po bretońsku

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Bulion Wołowy WINIARY
2 szklanek
Drobna fasola Jasiek
100 g
Kiełbasa
1 puszka
Koncentrat pomidorowy
1 
Cebula
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
30.92 g
Węglowodany
84.95 g
Tłuszcze
8.83 g
Wartość energetyczna
527.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Fasolę dokładnie opłucz, zalej wodą i posól.
Krok 2
0 min
Odstaw do napęcznienia, najlepiej na noc.
Krok 3
10 min
Fasolę gotuj w tej samej wodzie, aż będzie miękka. W razie potrzeby dolej gorącej wody. Fasola musi być przykryta wodą.
Krok 4
5 min
Cebulę i kiełbasę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni.
Krok 5
2 min
Usmażone dodaj do miękkiej fasoli.
Krok 6
10 min
Do potrawy dodaj koncentrat, bulion i dopraw pieprzem, gotuj kilka minut.
Krok 7
2 min
Jeśli potrawa jest zbyt rzadka możesz ją zagęścić śmietaną i mąką (1 łyżka mąki i 100 ml śmietanki).
Krok 8
1 min
Fasolkę podawaj z bułką z masłem.
Fasolka po bretońsku

Krok 1 z 8

Fasolę dokładnie opłucz, zalej wodą i posól.

Fasolka po bretońsku

Krok 2 z 8

Odstaw do napęcznienia, najlepiej na noc.

Fasolka po bretońsku

Krok 3 z 8

Fasolę gotuj w tej samej wodzie, aż będzie miękka. W razie potrzeby dolej gorącej wody. Fasola musi być przykryta wodą.

Fasolka po bretońsku

Krok 4 z 8

Cebulę i kiełbasę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni.

Fasolka po bretońsku

Krok 5 z 8

Usmażone dodaj do miękkiej fasoli.

Fasolka po bretońsku

Krok 6 z 8

Do potrawy dodaj koncentrat, bulion i dopraw pieprzem, gotuj kilka minut.

Fasolka po bretońsku

Krok 7 z 8

Jeśli potrawa jest zbyt rzadka możesz ją zagęścić śmietaną i mąką (1 łyżka mąki i 100 ml śmietanki).

Fasolka po bretońsku

Krok 8 z 8

Fasolkę podawaj z bułką z masłem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika