Domowe paprykowe chipsy z młodych ziemniaków
16min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.01 g
Węglowodany
4.86 g
Tłuszcze
150.07 g
Wartość energetyczna
1348.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Ziemniaczki młode obieramy, myjemy a następnie przy pomocy tarki ścieramy na talarki cieniutkie.
Krok 2
5 min
Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy po kilkanaście talarków po czym ogień zmniejszamy, a talarki podpiekamy na złoty kolor pamiętając, by przemieszać od czasu do czasu.
Krok 3
5 min
Wyciągamy upieczone talarki, aby odsączyły się z tłuszczu, delikatnie solimy i posypujemy papryką słodką.
Krok 4
1 min
Podajemy tuż po przygotowaniu.
Świetna przekąska przydatna podczas oglądania filmów czy seriali. Samodzielne przygotowanie chipsów wcale nie jest tak trudne jak się wydaje. Wystarczy około 10 minut, żebyśmy mogli cieszyć się chrupiącym przysmakiem. Nasza propozycja w wydaniu paprykowym zachwyci aromatem i przyciągnie uwagę najmłodszych.
Komentarze 0