Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Świetna przekąska przydatna podczas oglądania filmów czy seriali. Samodzielne przygotowanie chipsów wcale nie jest tak trudne jak się wydaje. Wystarczy około 10 minut, żebyśmy mogli cieszyć się chrupiącym przysmakiem. Nasza propozycja w wydaniu paprykowym zachwyci aromatem i przyciągnie uwagę najmłodszych.
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Ziemniaczki młode obieramy, myjemy a następnie przy pomocy tarki ścieramy na talarki cieniutkie.
Krok 2
5 min
Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy po kilkanaście talarków po czym ogień zmniejszamy, a talarki podpiekamy na złoty kolor pamiętając, by przemieszać od czasu do czasu.
Krok 3
5 min
Wyciągamy upieczone talarki, aby odsączyły się z tłuszczu, delikatnie solimy i posypujemy papryką słodką.
Krok 4
1 min
Podajemy tuż po przygotowaniu.
Krok 1
z
4
Ziemniaczki młode obieramy, myjemy a następnie przy pomocy tarki ścieramy na talarki cieniutkie.
Krok 2
z
4
Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy po kilkanaście talarków po czym ogień zmniejszamy, a talarki podpiekamy na złoty kolor pamiętając, by przemieszać od czasu do czasu.
Krok 3
z
4
Wyciągamy upieczone talarki, aby odsączyły się z tłuszczu, delikatnie solimy i posypujemy papryką słodką.
Krok 4
z
4
Podajemy tuż po przygotowaniu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 2