Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej

0
275 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Schab wieprzowy bez kości
1 łyżka
Musztarda
1 łyżka
Musztarda francuska
1 łyżka
Majeranek
1 łyżka
Cukier
1 łyżeczka
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
9.25 g
Białko
60.37 g
Węglowodany
5.26 g
Wartość energetyczna
347.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

275 min
Krok 1
5 min
Schab umyj i osusz.
Krok 2
5 min
Obwiąż lnianym sznurkiem do pieczenia tak, aby utrzymał ładną, okrągłą formę przy pieczeniu.
Krok 3
5 min
Mięso natrzyj dokładnie rozkruszoną Kostką Mięsną WINIARY, a następnie musztardą stołową i francuską oraz majerankiem.
Krok 4
180 min
Całość posyp cukrem oraz pieprzem, włóż do lodówki i marynuj przez 3-12 godzin.
Krok 5
60 min
Schab piecz w temperaturze 200°C przez ok. 30-40 minut, a później jeszcze 20 minut w temperaturze 170°C.
Krok 6
20 min
Wskazówka: przed pokrojeniem mięso musi odpocząć minimum 20 minut.
Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej

Krok 1 z 6

Schab umyj i osusz.

Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej

Krok 2 z 6

Obwiąż lnianym sznurkiem do pieczenia tak, aby utrzymał ładną, okrągłą formę przy pieczeniu.

Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej

Krok 3 z 6

Mięso natrzyj dokładnie rozkruszoną Kostką Mięsną WINIARY, a następnie musztardą stołową i francuską oraz majerankiem.

Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej

Krok 4 z 6

Całość posyp cukrem oraz pieprzem, włóż do lodówki i marynuj przez 3-12 godzin.

Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej

Krok 5 z 6

Schab piecz w temperaturze 200°C przez ok. 30-40 minut, a później jeszcze 20 minut w temperaturze 170°C.

Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej

Krok 6 z 6

Wskazówka: przed pokrojeniem mięso musi odpocząć minimum 20 minut.

Aromatyczny schab marynowany to podstawa rodzinnych uroczystości. Całość marynuj przez 3-12 godzin, a następnie upiecz. Aby schab marynowany w musztardzie utrzymał swój zgrabny kształt, przed marynowaniem mięsa zwiąż je lnianym sznurkiem. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika