Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab pieczony z morelami

0
460 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Schab bez kości
1 szklanka
Suszone morele
2 łyżek
Majeranek
1 łyżka
Czosnek granulowany
1 łyżeczka
Pieprz cayenne
1 trochę
Sól
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
272.81 kcal
Białko
25.43 g
Tłuszcze
14.02 g
Węglowodany
12.83 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

460 min
Krok 1
370 min
Schab umyj i osusz. Posmaruj oliwą i posyp solą oraz pieprzem. Następnie dokładnie natrzyj suszonym majerankiem, czosnkiem oraz papryką. Odstaw do zamarynowania na min 6 godzin. Po tym czasie przy pomocy długiego wąskiego noża zrób nacięcie w samym środku mięsa, tak aby przebiegało wzdłuż schabu.
Krok 2
90 min
Powstałe nacięcie wypełnij morelami. Schab możesz też związać sznurkiem, aby miał łady kształt po upieczeniu. Mięso piecz bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez półtorej godziny.
Krok 3
0 min
Po upieczeniu zawiń je w folię aluminiową i odstaw do wystudzenia. Podawaj na zimo z Sosem chrzanowym WINIARY.
Schab pieczony z morelami

Krok 1 z 3

Schab umyj i osusz. Posmaruj oliwą i posyp solą oraz pieprzem. Następnie dokładnie natrzyj suszonym majerankiem, czosnkiem oraz papryką. Odstaw do zamarynowania na min 6 godzin. Po tym czasie przy pomocy długiego wąskiego noża zrób nacięcie w samym środku mięsa, tak aby przebiegało wzdłuż schabu.

Schab pieczony z morelami

Krok 2 z 3

Powstałe nacięcie wypełnij morelami. Schab możesz też związać sznurkiem, aby miał łady kształt po upieczeniu. Mięso piecz bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez półtorej godziny.

Schab pieczony z morelami

Krok 3 z 3

Po upieczeniu zawiń je w folię aluminiową i odstaw do wystudzenia. Podawaj na zimo z Sosem chrzanowym WINIARY.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika