Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab pieczony z borówkami

0
185 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
2 kg
Schab bez kości
3 łyżek
Konfitura żurawinowa
1 trochę
Pieprz czarny
3 płaskich łyżek
Olej
1 trochę
Zioła prowansalskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
70.77 g
Węglowodany
2.56 g
Tłuszcze
23.48 g
Wartość energetyczna
522.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

185 min
Krok 1
5 min
Mięso natrzyj przyprawą JARZYNKA, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
Krok 2
120 min
Odstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
5 min
Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, a następnie ułóż w nim schab.
Krok 4
40 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C, wstaw do niego schab i piecz pod przykryciem przez 50 minut.
Krok 5
10 min
Przed końcem pieczenia dodaj do naczynia konfiturę z borówek i duś przez 10 minut, po 5 minutach polej mięso powstałym sosem.
Krok 6
4 min
Jeśli sos jest zbyt rzadki możesz go zagęścić zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej - wymieszaj w tym celu płaską łyżeczkę mąki z 3 łyżkami wody i dodaj do sosu.
Krok 7
1 min
Pieczeń podawaj na gorąco.
Schab pieczony z borówkami

Krok 1 z 7

Mięso natrzyj przyprawą JARZYNKA, ziołami prowansalskimi i pieprzem.

Schab pieczony z borówkami

Krok 2 z 7

Odstaw na 2 godziny do lodówki.

Schab pieczony z borówkami

Krok 3 z 7

Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, a następnie ułóż w nim schab.

Schab pieczony z borówkami

Krok 4 z 7

Rozgrzej piekarnik do 200°C, wstaw do niego schab i piecz pod przykryciem przez 50 minut.

Schab pieczony z borówkami

Krok 5 z 7

Przed końcem pieczenia dodaj do naczynia konfiturę z borówek i duś przez 10 minut, po 5 minutach polej mięso powstałym sosem.

Schab pieczony z borówkami

Krok 6 z 7

Jeśli sos jest zbyt rzadki możesz go zagęścić zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej - wymieszaj w tym celu płaską łyżeczkę mąki z 3 łyżkami wody i dodaj do sosu.

Schab pieczony z borówkami

Krok 7 z 7

Pieczeń podawaj na gorąco.

Schab marynowany w przyprawie jarzynka WINIARY oraz ziołach prowansalskich, pieczony i podawany z sosem borówkowym. Soczysta, uczta dla podniebienia, która zachwyci każdego miłośnika mięs, podawanych w sposób wykwintny. Wypróbuj przepis na pożywny schab pieczony z borówkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika