Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ostrym nożem zrób w schabie niewielki otwór. Umieść w nim 2 łyżeczki musztardy i cztery gałązki tymianku. Pozostałą musztardą posmaruj mięso z wierzchu i posyp solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzej do 200°C i ułóż mięso w naczyniu do pieczenia.
Polej oliwą, do naczynia włóż przekrojone na pół główki czosnku i pozostały tymianek.
Piecz 30 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze 15–25 minut, polewając mięso wypływającymi sokami.
Możesz podać je z grzankami posmarowanymi upieczonym czosnkiem.
Schab smakuje wybornie również na zimno. Najlepiej w towarzystwie Sosu chrzanowego WINIARY.