Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab ze śliwkami w sosie winnym

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Schab bez kości
150 g
Suszone śliwki
50 ml
Czerwone wino

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
30.47 g
Węglowodany
12.17 g
Tłuszcze
4.05 g
Wartość energetyczna
213.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
15 min
W schabie przez całą długość zrób otwór długim cienkim nożem, a następnie wypełnij go śliwkami uprzednio namoczonymi w wodzie.
Krok 2
5 min
Mięso przełóż do woreczka zamieszczonego w górnej części opakowania, wsyp przyprawę POMYSŁ NA... z dolnej części opakowania i delikatnie potrząsaj, by rozprowadzić ją po całym mięsie.
Krok 3
65 min
Wlej wino, zapnij woreczek zapinką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C Piecz 60 minut.
Krok 4
5 min
Woreczek delikatnie przetnij. Mięso pokrój w plastry i podawaj z sosem winnym.
Schab ze śliwkami w sosie winnym

Krok 1 z 4

W schabie przez całą długość zrób otwór długim cienkim nożem, a następnie wypełnij go śliwkami uprzednio namoczonymi w wodzie.

Schab ze śliwkami w sosie winnym

Krok 2 z 4

Mięso przełóż do woreczka zamieszczonego w górnej części opakowania, wsyp przyprawę POMYSŁ NA... z dolnej części opakowania i delikatnie potrząsaj, by rozprowadzić ją po całym mięsie.

Schab ze śliwkami w sosie winnym

Krok 3 z 4

Wlej wino, zapnij woreczek zapinką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C Piecz 60 minut.

Schab ze śliwkami w sosie winnym

Krok 4 z 4

Woreczek delikatnie przetnij. Mięso pokrój w plastry i podawaj z sosem winnym.

Wytrawna wersja WINIARY POMYSŁ NA... - schab nadziewany suszonymi śliwkami oraz pieczony w woreczku z dodatkiem czerwonego wina. Pieczony schab ze śliwkami jest wytwornym daniem, które możesz podać na eleganckim przyjęciu czy rodzinnym spotkaniu na święta. Schab ze śliwką pokrojony w plastry i podany z winnym sosem, może doskonale zostać uzupełniony ziemniakami z wody i ulubioną sałatką. Tak skomponowane danie jest dobrze zbilansowane i dostarczy Twoim najbliższym wszystkich najpotrzebniejszych wartości odżywczych.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika