Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Schab nadziewany pieczarkami i serem
Dodaj do CookBook

Schab nadziewany pieczarkami i serem

(0)
2 godz 7 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos pieczeniowy kremowy WINIARY
1  kg
Schab wieprzowy bez kości
500  g
Pieczarki
1 
Cebula
1  opakowanie
Serek śmietankowy topiony
trochę
Sól
trochę
Olej
1  szklanka
Bulion warzywny WINIARY
trochę
Pieprz czarny
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
trochę
Tymianek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.3 g
Wartość energetyczna
418.8 kcal
Tłuszcze
21.7 g
Białko
46.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Schab nadziewany pieczarkami i serem to propozycja na obiad z pysznym mięsem schabowym, ale podanym w innej formie, niż tradycyjne kotlety schabowe. Farsz zrobiony z cebuli i pieczarek podsmażonych na tłuszczu nada słodkiego i pysznego aromatu całej potrawie. Schab nadziewany pieczarkami i serem wyśmienicie smakuje polany Sosem pieczeniowym kremowym WINIARY, a także podany z dodatkiem ziemniaków i surówki z jabłka i marchewki.

Przygotowanie

127 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso schabu rozcinamy tak aby powstał jak największy płat mięsa,lekko rozbijamy, nacieramy z obu stron: solą, pieprzem, ziarenkami smaku odstawiamy.
  • Krok 2

    10 min
    W tym czasie kroimy w plasterki umyte pieczarki a cebulę drobno kroimy w kostkę.Smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem,solą,odrobiną ziarenek smaku.
  • Krok 3

    10 min
    Gdy pieczarki lekko przestygną dodajemy pokrojony w kostkę serek śmietankowy i tymianek.Na rozwinięte mięso wykładamy farsz pieczarkowo-serowy i ciasno zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.
  • Krok 4

    90 min
    Roladę obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony,gdy mięso się zrumieni podlewamy szklanką bulionu i dusimy do miękkości.
  • Krok 5

    5 min
    Sos pieczeniowo-kremowy przygotowujemy wg przepisu.
  • Krok 6

    2 min
    Mięso kroimy w plastry i podajemy z sosem,ulubioną srówką i z ziemniakami z wody.
Schab nadziewany pieczarkami i serem

Krok 1 z 6

Mięso schabu rozcinamy tak aby powstał jak największy płat mięsa,lekko rozbijamy, nacieramy z obu stron: solą, pieprzem, ziarenkami smaku odstawiamy.

Schab nadziewany pieczarkami i serem

Krok 2 z 6

W tym czasie kroimy w plasterki umyte pieczarki a cebulę drobno kroimy w kostkę.Smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem,solą,odrobiną ziarenek smaku.

Schab nadziewany pieczarkami i serem

Krok 3 z 6

Gdy pieczarki lekko przestygną dodajemy pokrojony w kostkę serek śmietankowy i tymianek.Na rozwinięte mięso wykładamy farsz pieczarkowo-serowy i ciasno zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.

Schab nadziewany pieczarkami i serem

Krok 4 z 6

Roladę obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony,gdy mięso się zrumieni podlewamy szklanką bulionu i dusimy do miękkości.

Schab nadziewany pieczarkami i serem

Krok 5 z 6

Składniki: Sos pieczeniowy kremowy WINIARY

Sos pieczeniowo-kremowy przygotowujemy wg przepisu.

Schab nadziewany pieczarkami i serem

Krok 6 z 6

Mięso kroimy w plastry i podajemy z sosem,ulubioną srówką i z ziemniakami z wody.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki schabowe w sosie serowym

    Roladki schabowe w sosie serowym

    1 godz 10 min Średni
  • Roladki schabowe faszerowane

    Roladki schabowe faszerowane

    1 godz 5 min Łatwy
  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    2 godz 22 min Łatwy
  • Bitki schabowe w sosie koperkowym

    Bitki schabowe w sosie koperkowym

    44 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu