Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab nadziewany pieczarkami i serem

0
77 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
HORMEL ZAWSZE PRZETARGOWY, Schab Bez Kości, Świeża Wieprzowina
500 g
Pieczarki
1 
Cebula
1 paczka
Serek kremowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Tymianek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

77 min
Krok 1
10 min
Mięso schabu rozcinamy tak aby powstał jak największy płat mięsa,lekko rozbijamy, nacieramy z obu stron: solą, pieprzem, ziarenkami smaku odstawiamy.
Krok 2
10 min
W tym czasie kroimy w plasterki umyte pieczarki a cebulę drobno kroimy w kostkę.Smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem,solą,odrobiną ziarenek smaku.
Krok 3
10 min
Gdy pieczarki lekko przestygną dodajemy pokrojony w kostkę serek śmietankowy i tymianek.Na rozwinięte mięso wykładamy farsz pieczarkowo-serowy i ciasno zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.
Krok 4
10 min
Roladę obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony,gdy mięso się zrumieni podlewamy szklanką bulionu i dusimy do miękkości.
Krok 5
5 min
Sos pieczeniowo-kremowy przygotowujemy wg przepisu.
Krok 6
2 min
Mięso kroimy w plastry i podajemy z sosem,ulubioną srówką i z ziemniakami z wody.
Schab nadziewany pieczarkami i serem

Krok 1 z 6

Mięso schabu rozcinamy tak aby powstał jak największy płat mięsa,lekko rozbijamy, nacieramy z obu stron: solą, pieprzem, ziarenkami smaku odstawiamy.

Schab nadziewany pieczarkami i serem

Krok 2 z 6

W tym czasie kroimy w plasterki umyte pieczarki a cebulę drobno kroimy w kostkę.Smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem,solą,odrobiną ziarenek smaku.

Schab nadziewany pieczarkami i serem

Krok 3 z 6

Gdy pieczarki lekko przestygną dodajemy pokrojony w kostkę serek śmietankowy i tymianek.Na rozwinięte mięso wykładamy farsz pieczarkowo-serowy i ciasno zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.

Schab nadziewany pieczarkami i serem

Krok 4 z 6

Roladę obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony,gdy mięso się zrumieni podlewamy szklanką bulionu i dusimy do miękkości.

Schab nadziewany pieczarkami i serem

Krok 5 z 6

Sos pieczeniowo-kremowy przygotowujemy wg przepisu.

Schab nadziewany pieczarkami i serem

Krok 6 z 6

Mięso kroimy w plastry i podajemy z sosem,ulubioną srówką i z ziemniakami z wody.

Schab nadziewany pieczarkami i serem to propozycja na obiad z pysznym mięsem schabowym, ale podanym w innej formie, niż tradycyjne kotlety schabowe. Farsz zrobiony z cebuli i pieczarek podsmażonych na tłuszczu nada słodkiego i pysznego aromatu całej potrawie. Schab nadziewany pieczarkami i serem wyśmienicie smakuje polany Sosem pieczeniowym kremowym WINIARY, a także podany z dodatkiem ziemniaków i surówki z jabłka i marchewki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika