Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab po cygańsku

0
140 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Kotlet schabowy
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny
75 dag
Marchewka
50 dag
Cebula
30 dag
Ser żółty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
22.19 g
Wartość energetyczna
793.59 kcal
Węglowodany
22.51 g
Tłuszcze
68.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

140 min
Krok 1
5 min
Schab lekko rozbijam, oprószam solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Cebulę obieram i kroję w półkrążki, a obraną marchew w plasterki. Ser żółty ścieram na tarce na dużych oczkach.
Krok 3
5 min
W naczyniu żaroodpornym układam warstwowo następujące składniki: grubą warstwę marchwi, grubą warstwę cebuli, plastry schabu, warstwę marchwi, warstwę cebuli, starty ser, majonez.
Krok 4
120 min
Całość piekę pod przykryciem w nagrzanym do 180 stopni piecu przez 2 godziny. Po tym czasie zdejmuję przykrycie i piekę jeszcze pół godziny.
Schab po cygańsku

Krok 1 z 4

Schab lekko rozbijam, oprószam solą i pieprzem.

Schab po cygańsku

Krok 2 z 4

Cebulę obieram i kroję w półkrążki, a obraną marchew w plasterki. Ser żółty ścieram na tarce na dużych oczkach.

Schab po cygańsku

Krok 3 z 4

W naczyniu żaroodpornym układam warstwowo następujące składniki: grubą warstwę marchwi, grubą warstwę cebuli, plastry schabu, warstwę marchwi, warstwę cebuli, starty ser, majonez.

Schab po cygańsku

Krok 4 z 4

Całość piekę pod przykryciem w nagrzanym do 180 stopni piecu przez 2 godziny. Po tym czasie zdejmuję przykrycie i piekę jeszcze pół godziny.

Jeśli lubicie pyszne, sycące zapiekanki mięsno-warzywne to ta propozycja z pewnością przypadnie Wam do gustu:)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika