Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab w sosie z pieczarkami i kaszą

0
86 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Schab
30 dag
Pieczarki
1 
Cebula
5 łyżek
Olej
2 łyżek
Mąka
40 dag
Kasza gryczana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
479.49 kcal
Węglowodany
52.79 g
Tłuszcze
19.01 g
Białko
28.75 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

86 min
Krok 1
10 min
Schab pokroić w cienkie plastry i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2
10 min
Cebulę i pieczarki pokroić w paski i wraz z mięsem przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
2 min
Posypać rozkruszoną kostką mięsną, wymieszać, przykryć pokrywką naczynia.
Krok 4
60 min
Wstawić do rozgrzanego do 200'C piekarnika na ok. 60 minut.
Krok 5
3 min
Po upieczeniu mięsa, powstały sos przelać do garnka i wymieszać z mąką rozrobioną w odrobinie wody. Podgotować przez kilka minut często mieszając, a następnie przelać do mięsa i całość wymieszać.
Krok 6
1 min
Podawać z ugotowaną w międzyczasie kaszę gryczaną i ogórkiem kiszonym.
Schab w sosie z pieczarkami i kaszą

Krok 1 z 6

Schab pokroić w cienkie plastry i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

Schab w sosie z pieczarkami i kaszą

Krok 2 z 6

Cebulę i pieczarki pokroić w paski i wraz z mięsem przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Schab w sosie z pieczarkami i kaszą

Krok 3 z 6

Posypać rozkruszoną kostką mięsną, wymieszać, przykryć pokrywką naczynia.

Schab w sosie z pieczarkami i kaszą

Krok 4 z 6

Wstawić do rozgrzanego do 200'C piekarnika na ok. 60 minut.

Schab w sosie z pieczarkami i kaszą

Krok 5 z 6

Po upieczeniu mięsa, powstały sos przelać do garnka i wymieszać z mąką rozrobioną w odrobinie wody. Podgotować przez kilka minut często mieszając, a następnie przelać do mięsa i całość wymieszać.

Schab w sosie z pieczarkami i kaszą

Krok 6 z 6

Podawać z ugotowaną w międzyczasie kaszę gryczaną i ogórkiem kiszonym.

Schab w sosie z pieczarkami i kaszą to danie idealne! Niesamowicie pyszny posiłek, który da Ci wiele energii. Bardzo łatwe przygotowanie sprawi, że smakowite danie zagości u Ciebie na dobre. Kostka Mięsna WINIARY nada niepowtarzalnego aromatu, który będzie towarzyszył Ci w kuchni podczas pieczenia soczystego mięska.
Wypróbuj koniecznie przepis na schab w sosie z pieczarkami i kaszą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika