Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Coś dla miłośników chrupiących sałatek – chrupiąca sałatka z brokułem, którą przyrządzamy z 5 składników, a także sosu z Majonezu Delikatnego WINIARY i Ketchupu Łagodnego WINIARY. Dlaczego różyczki brokuła gotujemy al dente? Nie tylko po to, żeby brokuł był chrupiący, ale również dlatego, że ten sposób przyrządzenia brokuła pozwala zachować wszystkie wartości odżywcze zielonego warzywa.
Przygotowanie
18 min
Krok 1
10 min
Dzielimy brokuła na różyczki, wodę w garnku zagotowujemy i do gotującej się wody wrzucamy różyczki brokuła. Gotujemy al dente (około 5 minut). Odcedzamy i studzimy.
Krok 2
3 min
Mozzarelle i groszek odcedzamy i przekładamy do salaterki.
Krok 3
3 min
Słonecznik prażymy na suchej patelni.
Krok 4
2 min
Wszystkie produkty mieszamy ze sobą delikatnie, doprawiamy majonezem wymieszanym z ketchupem.
Krok 1
z
4
Dzielimy brokuła na różyczki, wodę w garnku zagotowujemy i do gotującej się wody wrzucamy różyczki brokuła. Gotujemy al dente (około 5 minut). Odcedzamy i studzimy.
Krok 2
z
4
Mozzarelle i groszek odcedzamy i przekładamy do salaterki.
Krok 3
z
4
Słonecznik prażymy na suchej patelni.
Krok 4
z
4
Wszystkie produkty mieszamy ze sobą delikatnie, doprawiamy majonezem wymieszanym z ketchupem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0