Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chrupiąca sałatka z brokułem

0
18 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
1 
Brokuł
1 paczka
Mozzarella w kulkach
1 puszka
Zielony groszek
2 porcji
Pestki słonecznika

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.95 g
Węglowodany
12.71 g
Tłuszcze
15.8 g
Wartość energetyczna
253.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

18 min
Krok 1
10 min
Dzielimy brokuła na różyczki, wodę w garnku zagotowujemy i do gotującej się wody wrzucamy różyczki brokuła. Gotujemy al dente (około 5 minut). Odcedzamy i studzimy.
Krok 2
3 min
Mozzarelle i groszek odcedzamy i przekładamy do salaterki.
Krok 3
3 min
Słonecznik prażymy na suchej patelni.
Krok 4
2 min
Wszystkie produkty mieszamy ze sobą delikatnie, doprawiamy majonezem wymieszanym z ketchupem.
Chrupiąca sałatka z brokułem

Krok 1 z 4

Dzielimy brokuła na różyczki, wodę w garnku zagotowujemy i do gotującej się wody wrzucamy różyczki brokuła. Gotujemy al dente (około 5 minut). Odcedzamy i studzimy.

Chrupiąca sałatka z brokułem

Krok 2 z 4

Mozzarelle i groszek odcedzamy i przekładamy do salaterki.

Chrupiąca sałatka z brokułem

Krok 3 z 4

Słonecznik prażymy na suchej patelni.

Chrupiąca sałatka z brokułem

Krok 4 z 4

Wszystkie produkty mieszamy ze sobą delikatnie, doprawiamy majonezem wymieszanym z ketchupem.

Coś dla miłośników chrupiących sałatek – chrupiąca sałatka z brokułem, którą przyrządzamy z 5 składników, a także sosu z Majonezu Delikatnego WINIARY i Ketchupu Łagodnego WINIARY. Dlaczego różyczki brokuła gotujemy al dente? Nie tylko po to, żeby brokuł był chrupiący, ale również dlatego, że ten sposób przyrządzenia brokuła pozwala zachować wszystkie wartości odżywcze zielonego warzywa.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika