
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Biszkopt z czterech jaj

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
2 minKrok 2
10 minKrok 3
7 minKrok 4
1 minKrok 5
10 minKrok 6
25 minKrok 1 z 6
Żółtka oddzielić od białek.
Krok 2 z 6
Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.
Krok 3 z 6
Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
Krok 4 z 6
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Krok 5 z 6
Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 6 z 6
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0