Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biszkopt z czterech jaj

(0)
55min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Wafelek2601
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
3  łyżek
Cukier
1  łyżeczka
0.5  szklanka
Mąka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.48 g
Węglowodany
16.58 g
Tłuszcze
3.29 g
Wartość energetyczna
119.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
2 min
Żółtka oddzielić od białek.
Krok 2
10 min
Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.
Krok 3
7 min
Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
Krok 4
1 min
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Krok 5
10 min
Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 6
25 min
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.
Biszkopt z czterech jaj

Krok 1 z 6

Żółtka oddzielić od białek.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 2 z 6

Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 3 z 6

Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 4 z 6

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 5 z 6

Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 6 z 6

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.

Zrobić idealny biszkopt wcale nie jest tak prosto! My jednak mamy na niego idealny sposób! Proszek do Pieczenia WINIARY oraz cukier wanilinowy WINIARY sprawią, że biszkopt z czterech jaj zrobisz w niezwykle łatwy i przyjemny sposób. Sprawdź nasz sposób na biszkopt z czterech jaj!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha