Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Biszkopt z czterech jaj
Dodaj do CookBook

Biszkopt z czterech jaj

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Jajko
3  łyżek
Cukier
1  łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
0.5  szklanka
Mąka
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16.6 g
Wartość energetyczna
119.4 kcal
Tłuszcze
3.3 g
Białko
5.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Zrobić idealny biszkopt wcale nie jest tak prosto! My jednak mamy na niego idealny sposób! Proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy WINIARY sprawią, że biszkopt z czterech jaj zrobisz w niezwykle łatwy i przyjemny sposób. Sprawdź nasz sposób na biszkopt z czterech jaj!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    2 min
    Żółtka oddzielić od białek.
  • Krok 2

    10 min
    Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.
  • Krok 3

    7 min
    Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
  • Krok 4

    1 min
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  • Krok 5

    10 min
    Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Krok 6

    25 min
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.
Biszkopt z czterech jaj

Krok 1 z 6

Żółtka oddzielić od białek.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 2 z 6

Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 3 z 6

Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 4 z 6

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 5 z 6

Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 6 z 6

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Boże Narodzenie
  • Ciasto
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Impreza
  • Impreza dla dzieci
  • Jajka
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjny biszkopt z 5 jaj

    Tradycyjny biszkopt z 5 jaj

    1 godz 2 min Łatwy
  • Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    3 godz 40 min Średni
  • Biszkopt z gruszkami - najlepszy przepis

    Biszkopt z gruszkami - najlepszy przepis

    1 godz 45 min Łatwy
  • Biszkopt z masą truskawkową

    Biszkopt z masą truskawkową

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu