Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biszkopt z czterech jaj

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
3 łyżek
Cukier
1 łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
0.5 szklanka
Mąka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.48 g
Węglowodany
16.58 g
Tłuszcze
3.29 g
Wartość energetyczna
119.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
2 min
Żółtka oddzielić od białek.
Krok 2
10 min
Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.
Krok 3
5 min
Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
Krok 4
1 min
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Krok 5
10 min
Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 6
25 min
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.
Biszkopt z czterech jaj

Krok 1 z 6

Żółtka oddzielić od białek.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 2 z 6

Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 3 z 6

Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 4 z 6

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 5 z 6

Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 6 z 6

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.

Zrobić idealny biszkopt wcale nie jest tak prosto! My jednak mamy na niego świetny sposób! Proszek do pieczenia WINIARY oraz cukier wanilinowy WINIARY sprawią, że biszkopt z czterech jaj zrobisz w niezwykle łatwy i przyjemny sposób. Sprawdź nasz przepis na biszkopt z czterech jaj i ciesz się udanym wypiekiem za każdym razem!

Jak przygotować biszkopt z czterech jaj ? Jak przy każdym biszkopcie, zacznij od oddzielenia żółtek od białek. Do białek dodaj 3 łyżki cukru zmieszane z 1 łyżeczką cukru wanilinowego WINIARY. Mikserem ubij białka na sztywną pianę, ustawiając urządzenie na najwyższe obroty.

Kiedy piana będzie gotowa, nie przerywaj ubijania – dodaj do niej żółtka, ale pojedynczo.

Do osobnej miski przesiej pół szklanki mąki i dodaj łyżeczkę proszku do pieczenia. Tak przygotowaną mieszankę dodaj do piany ubitej z jajek. Dodawaj mąkę niewielkimi porcjami, mieszając całość drewnianą łyżką.

Kiedy składniki się połączą, wylej ciasto na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw biszkopt z czterech jaj do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 20–25 minut.

Wyśmienity biszkopt z czterech jaj może służyć za bazę do wielu ciast. Wyłóż na niego owoce – świeże lub z zalewy – i zalej galaretką, by otrzymać odświeżające ciasto z owocami. Albo rozkrój go w połowie wysokości i przełóż ulubionym kremem. Możliwości jest wiele, wypróbuj jak najwięcej!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika