Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Biszkopt z czterech jaj

Biszkopt z czterech jaj

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Jajko
3  łyżek
Cukier
1  łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
0.5  szklanka
Mąka
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.48 g
Węglowodany
16.58 g
Tłuszcze
3.29 g
Wartość energetyczna
119.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zrobić idealny biszkopt wcale nie jest tak prosto! My jednak mamy na niego idealny sposób! Proszek do Pieczenia WINIARY oraz cukier wanilinowy WINIARY sprawią, że biszkopt z czterech jaj zrobisz w niezwykle łatwy i przyjemny sposób. Sprawdź nasz sposób na biszkopt z czterech jaj!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    2 min
    Żółtka oddzielić od białek.
  • Krok 2

    10 min
    Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.
  • Krok 3

    7 min
    Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
  • Krok 4

    1 min
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  • Krok 5

    10 min
    Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Krok 6

    25 min
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.
Biszkopt z czterech jaj

Krok 1 z 6

Żółtka oddzielić od białek.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 2 z 6

Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 3 z 6

Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 4 z 6

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 5 z 6

Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.

Biszkopt z czterech jaj

Krok 6 z 6

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Boże Narodzenie
  • Ciasto
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Impreza
  • Impreza dla dzieci
  • Jajka
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Uroczystość
  • Weekend
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prosty przepis na biszkopt

    Prosty przepis na biszkopt

    50 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Kakaowe ciasto z waniliowym serem

    Kakaowe ciasto z waniliowym serem

    1 godz 23 min Łatwy
  • Murzynek gotowany

    Murzynek gotowany

    1 godz 12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu