Biszkopt z czterech jaj
55min
Łatwy
4
Jajko
3 łyżek
Cukier
1 łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
0.5 szklanka
Mąka
1 łyżeczka
.
Wartości odżywcze
Białko
5.48 g
Węglowodany
16.58 g
Tłuszcze
3.29 g
Wartość energetyczna
119.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
2 min
Żółtka oddzielić od białek.
Krok 2
10 min
Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.
Krok 3
7 min
Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
Krok 4
1 min
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Krok 5
10 min
Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 6
25 min
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.
Zrobić idealny biszkopt wcale nie jest tak prosto! My jednak mamy na niego idealny sposób! Proszek do Pieczenia WINIARY oraz cukier wanilinowy WINIARY sprawią, że biszkopt z czterech jaj zrobisz w niezwykle łatwy i przyjemny sposób. Sprawdź nasz sposób na biszkopt z czterech jaj!
Komentarze 0