Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zrobić idealny biszkopt wcale nie jest tak prosto! My jednak mamy na niego idealny sposób! Proszek do Pieczenia WINIARY oraz cukier wanilinowy WINIARY sprawią, że biszkopt z czterech jaj zrobisz w niezwykle łatwy i przyjemny sposób. Sprawdź nasz sposób na biszkopt z czterech jaj!
Przygotowanie
55 min
Krok 1
2 min
Żółtka oddzielić od białek.
Krok 2
10 min
Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.
Krok 3
7 min
Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
Krok 4
1 min
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Krok 5
10 min
Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 6
25 min
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.
Krok 1
z
6
Żółtka oddzielić od białek.
Krok 2
z
6
Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach.
Krok 3
z
6
Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
Krok 4
z
6
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Krok 5
z
6
Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 6
z
6
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0