Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i polewą czekoladową
Dodaj do CookBook

Czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i polewą czekoladową

(9)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Jajko
4  łyżek
Mąka pszenna
4  łyżek
Mąka ziemniaczana
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
200  g
Cukier
3  łyżek
Kakao
2  łyżek
Oliwa z oliwek
500  ml
Mleko
120  g
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
200  g
Masło
80  g
Czekolada
30  g
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
68 g
Wartość energetyczna
512.5 kcal
Tłuszcze
17.7 g
Białko
10.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i polewą czekoladową to doskonały pomysł na smakowity deser, który zawładnie sercem każdego, kogo tylko nim poczęstujesz. Mieszanka kremu budyniowego i polewy czekoladowej z pewnością przekona do siebie wszystkich łasuchów. Sprawdź nasz przepis na czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i polewą czekoladową!

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    15 min
    Przygotuj płynną część na ciasto biszkoptowe: białka oddziel od żółtek, białka ubij na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier, następnie żółtka. Dodaj olej i zmiksuj.
  • Krok 2

    25 min
    Przygotuj sucha część na ciasto biszkoptowe: obie mąki, proszek do pieczenia i kakao przesiej i wmieszaj delikatnie do płynnej masy. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem formy o wymiarach 20x20 cm. Piecz w 180 st. C przez 20-25 minut. (do tzw. suchego patyczka). Przestudzony biszkopt przetnij na dwa blaty.
  • Krok 3

    15 min
    Przygotuj krem: z 500 ml mleka odlej 1/2 szklanki i rozmieszaj w niej zawartośc torebek, resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek i ciągle mieszając, zagotuj. 200 g masła utrzyj, dodaj studzony budyń. Krem wyłóż na biszkopt, przykryj drugim biszkoptem.
  • Krok 4

    15 min
    Przygotuj polewę: 30 g masła i czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, gęstnięjącą polewą polej ciasto.
Czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i polewą czekoladową

Krok 1 z 4

Przygotuj płynną część na ciasto biszkoptowe: białka oddziel od żółtek, białka ubij na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier, następnie żółtka. Dodaj olej i zmiksuj.

Czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i polewą czekoladową

Krok 2 z 4

Przygotuj sucha część na ciasto biszkoptowe: obie mąki, proszek do pieczenia i kakao przesiej i wmieszaj delikatnie do płynnej masy. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem formy o wymiarach 20x20 cm. Piecz w 180 st. C przez 20-25 minut. (do tzw. suchego patyczka). Przestudzony biszkopt przetnij na dwa blaty.

Czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i polewą czekoladową

Krok 3 z 4

Przygotuj krem: z 500 ml mleka odlej 1/2 szklanki i rozmieszaj w niej zawartośc torebek, resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek i ciągle mieszając, zagotuj. 200 g masła utrzyj, dodaj studzony budyń. Krem wyłóż na biszkopt, przykryj drugim biszkoptem.

Czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i polewą czekoladową

Krok 4 z 4

Przygotuj polewę: 30 g masła i czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, gęstnięjącą polewą polej ciasto.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.7 z 5
4.7142857142857
Wszystkich ocen: 7
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
77
55
22
00
00
00

Opinie

4

Marek

Utrzeć masło z cukrem czy jednak samo żeby było kremem ? Generalnie przepis na 4 Gwiazdki. Polecam serdecznie
Anonim (niezweryfikowany) 10/27/2022-01:12 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 10/28/2022-02:20 CEST
Marek, w tym przepisie ubijamy masło bez cukru, ale jeśli chcesz, żeby krem był słodszy, możesz dodać cukier do masy budyniowej.
4

Viola

Proporcje raz w gramach, raz w łyżkach. Malo wiarygodne i niezachęcające.
Anonim (niezweryfikowany) 02/23/2021-08:57 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

    Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

    24 godz 45 min Łatwy
  • Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

    Babeczki czekoladowo-pomarańczowe z kremem czekoladowym

    1 godz 5 min Łatwy
  • Lukier czekoladowy

    Lukier czekoladowy

    10 min Łatwy
  • Mus czekoladowy z Mascarpone

    Mus czekoladowy z Mascarpone

    26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu