Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkopt: białka ubić, dodać cukier, żółtka, obie mąki, kakao, proszek i sodę. Upiec biszkopt w temperaturze około 180*C.
Wkładka: ubić białka, dodać cukier potem kokos. Wymieszać z mąką i upiec wkładkę w 180*C około 20 minut. Ostudzić.
Masa: połowę mleka zagotować, w drugiej połowie rozmieszać: cukry, mąki i żółtka. Wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń i ostudzić.
Zimny budyń utrzeć z masłem. Gotową masę podzielić na dwie części. Do jednej dać kakao, a do drugiej rodzynki.
Biszkopt przekroić na dwa placki. Na spód jeden ciemny biszkopt, na niego masa kakaowa. Taraz wkładka kokosowa. Na nią masa rodzynkowa. Na wierzch drugi biszkopt kakaowy.
Polać polewą i posypać wiórkami. Proporcje do tortownicy o średnicy około 27 cm.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0