Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Placek z orzechami, jabłkami i rodzynkami

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Krystyna32
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  szklanek
Mąka
1  szklanka
Cukier
3 
Jajko
0.5  kostka
Margaryna
1  łyżeczka
Soda oczyszczona
6 
10  dag
Rodzynki
110  g
Orzechy włoskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.91 g
Węglowodany
50.71 g
Tłuszcze
15.68 g
Wartość energetyczna
352.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
10 min
Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, orzechy posiekać.
Krok 2
10 min
Jajka ubić z cukrem, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz margarynę.
Krok 3
5 min
Na koniec dodać orzechy, rodzynki i jabłka. Delikatnie wymieszać.
Krok 4
50 min
Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Placek z orzechami, jabłkami i rodzynkami

Krok 1 z 4

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, orzechy posiekać.

Placek z orzechami, jabłkami i rodzynkami

Krok 2 z 4

Jajka ubić z cukrem, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz margarynę.

Placek z orzechami, jabłkami i rodzynkami

Krok 3 z 4

Na koniec dodać orzechy, rodzynki i jabłka. Delikatnie wymieszać.

Placek z orzechami, jabłkami i rodzynkami

Krok 4 z 4

Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Pyszny placek z orzechami, jabłkami i rodzynkami to smakowita propozycja, która pomoże przechytrzyć jesienną szarugę! Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Wystarczy, że ubijesz jajka z cukrem, dodasz mąkę wymieszaną z Proszkiem do pieczenia WINIARY i sodą oraz margarynę, a całość połączysz ze słodkimi jabłkami, rodzynkami i orzechami. I gotowe! Aromatyczne ciasto rozniesie po domu piękny zapach pieczonych jabłek i orzechów i umili domownikom jesienne popołudnia.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha