Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny placek z orzechami, jabłkami i rodzynkami to smakowita propozycja, która pomoże przechytrzyć jesienną szarugę! Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Wystarczy, że ubijesz jajka z cukrem, dodasz mąkę wymieszaną z Proszkiem do pieczenia WINIARY i sodą oraz margarynę, a całość połączysz ze słodkimi jabłkami, rodzynkami i orzechami. I gotowe! Aromatyczne ciasto rozniesie po domu piękny zapach pieczonych jabłek i orzechów i umili domownikom jesienne popołudnia.
Przygotowanie
75 min
Krok 1
10 min
Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, orzechy posiekać.
Krok 2
10 min
Jajka ubić z cukrem, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz margarynę.
Krok 3
5 min
Na koniec dodać orzechy, rodzynki i jabłka. Delikatnie wymieszać.
Krok 4
50 min
Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 1
z
4
Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, orzechy posiekać.
Krok 2
z
4
Jajka ubić z cukrem, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz margarynę.
Krok 3
z
4
Na koniec dodać orzechy, rodzynki i jabłka. Delikatnie wymieszać.
Krok 4
z
4
Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 3