Mus czekoladowy
1 godz 20 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.46 g
Węglowodany
17.81 g
Tłuszcze
10.08 g
Wartość energetyczna
179.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
80 min
Krok 1
15 min
Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Żółtko utrzeć cukrem na biały puszysty krem i wymieszać z ostudzoną , ale płynną czekoladą.
Krok 2
5 min
Białko ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Połączyć z masą czekoladową delikatnie mieszając łyżką.
Krok 3
60 min
Nałożyć do szklaneczek i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Później można udekorować truskawkami i bitą śmietaną. SMACZNEGO!
Mój ulubiony przepis na mus czekoladowy...
Komentarze 0