Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Żółtko utrzeć cukrem na biały puszysty krem i wymieszać z ostudzoną , ale płynną czekoladą.
Krok 2
5 min
Białko ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Połączyć z masą czekoladową delikatnie mieszając łyżką.
Krok 3
60 min
Nałożyć do szklaneczek i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Później można udekorować truskawkami i bitą śmietaną. SMACZNEGO!
Krok 1
z
3
Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Żółtko utrzeć cukrem na biały puszysty krem i wymieszać z ostudzoną , ale płynną czekoladą.
Krok 2
z
3
Białko ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Połączyć z masą czekoladową delikatnie mieszając łyżką.
Krok 3
z
3
Nałożyć do szklaneczek i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Później można udekorować truskawkami i bitą śmietaną. SMACZNEGO!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0