Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mus czekoladowy z mascarpone

0
26 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

15 g
Cukier wanilinowy WINIARY
0.25 kostka
Masło
0.25 szklanka
Cukier puder
2 
Jajko
150 g
Serek mascarpone
1 tabliczka
Czekolada mleczna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.47 g
Węglowodany
20.83 g
Tłuszcze
43.45 g
Wartość energetyczna
446.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

26 min
Krok 1
10 min
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Białka oddzielić od żółtek.
Krok 2
5 min
Do utartego z cukrem masła dodawać po 1 żółtku, ucierać. Dodawać po 1 łyżce sera i dalej ucierać.
Krok 3
5 min
Do masy dodawać stopniowo zimną czekoladę, dokładnie rozetrzeć.
Krok 4
5 min
Białka ubić, dodać do masy, delikatnie wymieszać.
Krok 5
1 min
Gotowy mus przełożyć do pucharków. Dowolnie udekorować.
Mus czekoladowy z mascarpone

Krok 1 z 5

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Białka oddzielić od żółtek.

Mus czekoladowy z mascarpone

Krok 2 z 5

Do utartego z cukrem masła dodawać po 1 żółtku, ucierać. Dodawać po 1 łyżce sera i dalej ucierać.

Mus czekoladowy z mascarpone

Krok 3 z 5

Do masy dodawać stopniowo zimną czekoladę, dokładnie rozetrzeć.

Mus czekoladowy z mascarpone

Krok 4 z 5

Białka ubić, dodać do masy, delikatnie wymieszać.

Mus czekoladowy z mascarpone

Krok 5 z 5

Gotowy mus przełożyć do pucharków. Dowolnie udekorować.

Czekolada – jak tu jej nie kochać? W tabliczce, w płynie, w proszku, w wiórkach. Czekoladę kochamy wszyscy. Nasza propozycja – mus czekoladowy z mascarpone – również przypadnie Wam do gustu. W trakcie przygotowywania dodajcie Cukier waniliowy WINIARY. Dzięki temu uzyskacie ciekawy, czekoladowo-waniliowy zapach. Dzieci będą zachwycone, a i dorośli zjedzą deser ze smakiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika