Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czekolada – jak tu jej nie kochać? W tabliczce, w płynie, w proszku, w wiórkach. Czekoladę kochamy wszyscy. Nasza propozycja – mus czekoladowy z Mascarpone – również przypadnie Wam do gustu. W trakcie przygotowywania dodajcie Cukier waniliowy WINIARY. Dzięki temu uzyskacie ciekawy, czekoladowo-waniliowy zapach. Dzieci będą zachwycone, a i dorośli zjedzą deser ze smakiem. Z posypką cynamonu urozmaici smak.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Białka oddzielić od żółtek.
Do utartego z cukrem masła dodawać po 1 żółtku, ucierać. Dodawać po 1 łyżce sera i dalej ucierać.
Do masy dodawać stopniowo zimną czekoladę, dokładnie rozetrzeć.
Białka ubić, dodać do masy, delikatnie wymieszać.
Gotowy mus przełożyć do pucharków. Dowolnie udekorować.