Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czekolada – jak tu jej nie kochać? W tabliczce, w płynie, w proszku, w wiórkach. Czekoladę kochamy wszyscy. Nasza propozycja – mus czekoladowy z mascarpone – również przypadnie Wam do gustu. W trakcie przygotowywania dodajcie Cukier waniliowy WINIARY. Dzięki temu uzyskacie ciekawy, czekoladowo-waniliowy zapach. Dzieci będą zachwycone, a i dorośli zjedzą deser ze smakiem.
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Białka oddzielić od żółtek.
Krok 2
5 min
Do utartego z cukrem masła dodawać po 1 żółtku, ucierać. Dodawać po 1 łyżce sera i dalej ucierać.
Krok 3
5 min
Do masy dodawać stopniowo zimną czekoladę, dokładnie rozetrzeć.
Krok 4
5 min
Białka ubić, dodać do masy, delikatnie wymieszać.
Krok 5
1 min
Gotowy mus przełożyć do pucharków. Dowolnie udekorować.
Krok 1
z
5
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Białka oddzielić od żółtek.
Krok 2
z
5
Do utartego z cukrem masła dodawać po 1 żółtku, ucierać. Dodawać po 1 łyżce sera i dalej ucierać.
Krok 3
z
5
Do masy dodawać stopniowo zimną czekoladę, dokładnie rozetrzeć.
Krok 4
z
5
Białka ubić, dodać do masy, delikatnie wymieszać.
Krok 5
z
5
Gotowy mus przełożyć do pucharków. Dowolnie udekorować.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0