Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biszkopt z gruszkami

(0)
1 godz 45 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  ml
Mleko
2  łyżek
Mąka pszenna
2  łyżek
Cukier
1  kostka
Masło
1 
Biszkopt
1 
Gruszki
1  tabliczka
Biała czekolada

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.09 g
Węglowodany
11.1 g
Tłuszcze
13.36 g
Wartość energetyczna
168.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

105 min
Krok 1
5 min
Budyń przygotuj według instrukcji na opakowaniu dodatkowo dodając mąkę i cukier.
Krok 2
0 min
Budyń odstaw do ostudzenia.
Krok 3
5 min
Masło utrzyj do białości. Stopniowo dodawaj Budyń.
Krok 4
5 min
Mase budyniową rozłóż na biszkopcie.
Krok 5
5 min
Gruszki odsącz i pokrój w ćwiartki. Rozłóż je na masie.
Krok 6
5 min
Ciasto polej polewą czekoladową lub posyp startą na wiórki czekoladą.
Krok 7
0 min
Odstaw do schłodzenia.
Biszkopt z gruszkami

Krok 1 z 7

Budyń przygotuj według instrukcji na opakowaniu dodatkowo dodając mąkę i cukier.

Biszkopt z gruszkami

Krok 2 z 7

Budyń odstaw do ostudzenia.

Biszkopt z gruszkami

Krok 3 z 7

Masło utrzyj do białości. Stopniowo dodawaj Budyń.

Biszkopt z gruszkami

Krok 4 z 7

Mase budyniową rozłóż na biszkopcie.

Biszkopt z gruszkami

Krok 5 z 7

Gruszki odsącz i pokrój w ćwiartki. Rozłóż je na masie.

Biszkopt z gruszkami

Krok 6 z 7

Ciasto polej polewą czekoladową lub posyp startą na wiórki czekoladą.

Biszkopt z gruszkami

Krok 7 z 7

Odstaw do schłodzenia.

Z gotowego - domowego lub kupnego - biszkoptu, Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, masła oraz gruszek z kompotu w pół godziny przyrządzimy pyszny, apetyczny deser. Ciasto ze śmietankową masą maślano-budyniową dekorujemy cząstkami osączonych owoców, a całość ozdabiamy fantazyjnie nitkami z roztopionej ciemnej i/lub białej czekolady. Kto lubi, może przed nałożeniem masy nasączyć biszkopt sokiem z pomarańczy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha