Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z gotowego - domowego lub kupnego - biszkoptu, Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, masła oraz gruszek z kompotu w pół godziny przyrządzimy pyszny, apetyczny deser. Ciasto ze śmietankową masą maślano-budyniową dekorujemy cząstkami osączonych owoców, a całość ozdabiamy fantazyjnie nitkami z roztopionej ciemnej i/lub białej czekolady. Kto lubi, może przed nałożeniem masy nasączyć biszkopt sokiem z pomarańczy.
Przygotowanie
105 min
Krok 1
5 min
Budyń przygotuj według instrukcji na opakowaniu dodatkowo dodając mąkę i cukier.
Krok 2
0 min
Budyń odstaw do ostudzenia.
Krok 3
5 min
Masło utrzyj do białości. Stopniowo dodawaj Budyń.
Krok 4
5 min
Mase budyniową rozłóż na biszkopcie.
Krok 5
5 min
Gruszki odsącz i pokrój w ćwiartki. Rozłóż je na masie.
Krok 6
5 min
Ciasto polej polewą czekoladową lub posyp startą na wiórki czekoladą.
Krok 7
0 min
Odstaw do schłodzenia.
Krok 1
z
7
Budyń przygotuj według instrukcji na opakowaniu dodatkowo dodając mąkę i cukier.
Krok 2
z
7
Budyń odstaw do ostudzenia.
Krok 3
z
7
Masło utrzyj do białości. Stopniowo dodawaj Budyń.
Krok 4
z
7
Mase budyniową rozłóż na biszkopcie.
Krok 5
z
7
Gruszki odsącz i pokrój w ćwiartki. Rozłóż je na masie.
Krok 6
z
7
Ciasto polej polewą czekoladową lub posyp startą na wiórki czekoladą.
Krok 7
z
7
Odstaw do schłodzenia.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0