Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biszkopt z gruszkami

0
105 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
500 ml
Mleko
2 łyżek
Mąka pszenna
2 łyżek
Cukier
1 kostka
Masło
1 
Biszkopt
1 
Gruszki
1 tabliczka
Biała czekolada

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.09 g
Tłuszcze
13.36 g
Wartość energetyczna
168.97 kcal
Węglowodany
11.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

105 min
Krok 1
5 min
Budyń przygotuj według instrukcji na opakowaniu dodatkowo dodając mąkę i cukier.
Krok 2
0 min
Budyń odstaw do ostudzenia.
Krok 3
5 min
Masło utrzyj do białości. Stopniowo dodawaj Budyń.
Krok 4
5 min
Mase budyniową rozłóż na biszkopcie.
Krok 5
5 min
Gruszki odsącz i pokrój w ćwiartki. Rozłóż je na masie.
Krok 6
5 min
Ciasto polej polewą czekoladową lub posyp startą na wiórki czekoladą.
Krok 7
0 min
Odstaw do schłodzenia.
Biszkopt z gruszkami

Krok 1 z 7

Budyń przygotuj według instrukcji na opakowaniu dodatkowo dodając mąkę i cukier.

Biszkopt z gruszkami

Krok 2 z 7

Budyń odstaw do ostudzenia.

Biszkopt z gruszkami

Krok 3 z 7

Masło utrzyj do białości. Stopniowo dodawaj Budyń.

Biszkopt z gruszkami

Krok 4 z 7

Mase budyniową rozłóż na biszkopcie.

Biszkopt z gruszkami

Krok 5 z 7

Gruszki odsącz i pokrój w ćwiartki. Rozłóż je na masie.

Biszkopt z gruszkami

Krok 6 z 7

Ciasto polej polewą czekoladową lub posyp startą na wiórki czekoladą.

Biszkopt z gruszkami

Krok 7 z 7

Odstaw do schłodzenia.

Z gotowego - domowego lub kupnego - biszkoptu, Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, masła oraz gruszek z kompotu w pół godziny przyrządzimy pyszny, apetyczny deser. Ciasto ze śmietankową masą maślano-budyniową dekorujemy cząstkami osączonych owoców, a całość ozdabiamy fantazyjnie nitkami z roztopionej ciemnej i/lub białej czekolady. Kto lubi, może przed nałożeniem masy nasączyć biszkopt sokiem z pomarańczy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika