Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
16
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z gotowego - domowego lub kupnego - biszkoptu, Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, masła oraz gruszek z kompotu w pół godziny przyrządzimy pyszny, apetyczny deser. Ciasto ze śmietankową masą maślano-budyniową dekorujemy cząstkami osączonych owoców, a całość ozdabiamy fantazyjnie nitkami z roztopionej ciemnej i/lub białej czekolady. Kto lubi, może przed nałożeniem masy nasączyć biszkopt sokiem z pomarańczy.
Przygotowanie
105 min
Krok 1
5 min
Budyń przygotuj według instrukcji na opakowaniu dodatkowo dodając mąkę i cukier.
Krok 2
0 min
Budyń odstaw do ostudzenia.
Krok 3
5 min
Masło utrzyj do białości. Stopniowo dodawaj Budyń.
Krok 4
5 min
Mase budyniową rozłóż na biszkopcie.
Krok 5
5 min
Gruszki odsącz i pokrój w ćwiartki. Rozłóż je na masie.
Krok 6
5 min
Ciasto polej polewą czekoladową lub posyp startą na wiórki czekoladą.
Krok 7
0 min
Odstaw do schłodzenia.
Krok 1
z
7
Budyń przygotuj według instrukcji na opakowaniu dodatkowo dodając mąkę i cukier.
Krok 2
z
7
Budyń odstaw do ostudzenia.
Krok 3
z
7
Masło utrzyj do białości. Stopniowo dodawaj Budyń.
Krok 4
z
7
Mase budyniową rozłóż na biszkopcie.
Krok 5
z
7
Gruszki odsącz i pokrój w ćwiartki. Rozłóż je na masie.
Krok 6
z
7
Ciasto polej polewą czekoladową lub posyp startą na wiórki czekoladą.
Krok 7
z
7
Odstaw do schłodzenia.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0