Rabarbar


Sezon na rabarbar w Polsce zaczyna się już w kwietniu, ale nie trwa długo – zaledwie do końca czerwca, dlatego śpieszmy się jeść rabarbar w sezonie! Dla tych, którzy nie mają pomysłów na wykorzystanie rabarbaru w kuchni, przygotowaliśmy przepisy na smaczne dania z rabarbarem – zarówno wytrawne potrawy z rabarbarem, jak i słodkie rabarbarowe wypieki oraz gaszące pragnienie i orzeźwiające napoje rabarbarowe!

W sezonie grillowym pokochasz nowe oblicze szaszłyków z kurczakiem – z rabarbarowym, słodko-ostrym sosem chutney pochodzącym z kuchni indyjskiej. Twój obiad urozmaicą polędwiczki z rabarbarem i zupa rabarbarowa na słodko, a podwieczorek – pyszna i chrupiąca tarta z rabarbarem na cieście francuskim, oprószona brązowym cukrem lub płatkami migdałów.

Wśród przepisów z rabarbarem znajdziesz też pomysł na urocze ciasteczka (idealne dla najmłodszych!), drożdżowe racuszki, babeczki i drożdżówki, angielskie crumble z rabarbarem i placek… Zobacz, ile kulinarnych majstersztyków można przygotować z niepozornym rabarbarem!

Rabarbar