Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa owocowa z kruszonką na Dzień Dziecka
Dodaj do CookBook

Zupa owocowa z kruszonką na Dzień Dziecka

(1)
1 godz 39 min
Średni
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Cukier
60  g
Miękkie masło
80  g
Mąka pszenna
500  g
Rabarbar
500  g
Truskawki
900  ml
Zimna woda
7  łyżek
Cukier
1  laska
Wanilia
4  łyżek
Jogurt naturalny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
51.4 g
Wartość energetyczna
325.7 kcal
Tłuszcze
13.6 g
Białko
3.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wczoraj kupiłam pierwszy koszyczek truskawek. Uwielbiamy je i to pod każdą postacią. Zrobiłam już kompot truskawkowy i kilka słoiczków z dżemem truskawkowym i oczywiście ugotowałam zupę owocową z… truskawkami i rabarbarem.

Chyba każdy z nas jadł kiedyś ciasto owocowe z kruszonką lub zapiekane owoce pod kruszonką, czyli crumble. To właśnie ten pyszny deser stał się moją inspiracją do stworzenia zupy owocowej pod kruszonką.

Zupa owocowa z kruszonką jest słodka, delikatna i pyszna – dokładnie taka jaką lubią moje dzieci. Bardzo szybko się ją gotuje i tak naprawdę można do niej dodać wszystkie ulubione owoce sezonowe.

Polecam też zupy, które Agatka gotuje swoim dzieciom , czyli jej smaki z dzieciństwa: klik

Przygotowanie

99 min
  • Krok 1

    30 min
    Zaczynamy od kruszonki. Do miski wsypujemy mąkę i cukier i dodajemy miękkie masło. Całość wyrabiamy ściskając w dłoniach. Powinny utworzyć się małe kuleczki. Kruszonkę odstawiamy na 30 minut do lodówki .
  • Krok 2

    1 min
    Piekarnik nagrzewamy do 180 C, a blachę lub naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia.
  • Krok 3

    17 min
    Na papier wysypujemy kruszonkę . Rozprowadzamy ją w miarę równomiernie. Pieczemy aż lekko się przyrumieni. Około 17 minut.
  • Krok 4

    1 min
    Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia.
  • Krok 5

    3 min
    Teraz czas na zupę. Truskawki myjemy i szypułkujemy. Rabarbar myjemy, odcinamy twarde końcówki , obieramy i kroimy na małe kawałki (około 1 cm).
  • Krok 6

    30 min
    Owoce wkładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Zostawiamy na 30 minut. Następnie zalewamy je zimną wodą.
  • Krok 7

    1 min
    Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i łyżeczką wsykrobujemy ziarenka. Dodajemy je do zupy.
  • Krok 8

    15 min
    Gotujemy około 15 minut . Do momentu aż owoce będą miękkie. Na koniec zupę zabielamy jogurtem naturalnym.
  • Krok 9

    1 min
    Podajemy na ciepło z kruszonką.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami – szybki i smaczny obiad

    Zupa pieczarkowa z ziemniakami – szybki i smaczny obiad

    1 godz 7 min Łatwy
  • Pożywna zupa z ciecierzycy ze świeżym tymiankiem

    Pożywna zupa z ciecierzycy ze świeżym tymiankiem

    1 godz 59 min Średni
  • Zupa z jarmużu

    Zupa z jarmużu

    45 min Łatwy
  • Zupa z cieciorką

    Zupa z cieciorką

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu