Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ucierane ciasto z rabarbarem

Ucierane ciasto z rabarbarem

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kacha958

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
600  g
Rabarbar
200  g
Masło
160  g
Cukier
1  szczypta
Sól
4 
Jajko
200  g
Mąka pszenna
120  g
Mąka pszenna
100  g
Masło
50  g
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.9 g
Węglowodany
24.08 g
Tłuszcze
13.65 g
Wartość energetyczna
226.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto z rabarbarem od zawsze podbija serca polskich łasuchów. W tym wydaniu jest ono jeszcze smaczniejsze! Dobrym pomysłem jest wykorzystanie owoców sezonowych, dzięki czemu jeszcze bardziej wzmocnimy smak oraz aromat dania. Smacznego!

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    5 min
    Obrany rabarbar pokroić na 2 centymetrowe odcinki.
  • Krok 2

    10 min
    Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodać szczyptę soli. Dodawać po jednym jajku i ucierać chwilę po każdym kolejnym wbitym jajku. Wymieszać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem waniliowym WINIARY. Połączone składniki wymieszać z przygotowaną masę.
  • Krok 3

    4 min
    Wyłożyć blachę papierem i przełożyć do niej ciasto, wyrównać i ułożyć na nim pokrojony i umyty rabarbar (można dodatkowo posypać go cukrem, aby był słodszy).
  • Krok 4

    10 min
    Wyrobioną kruszonkę (wszystkie składniki rozgnieść rękoma) posypać na wierzch ciasta.
  • Krok 5

    50 min
    Piec w temperaturze 175 stopni przez około 50 minut.
  • Krok 6

    1 min
    Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.
Ucierane ciasto z rabarbarem

Krok 1 z 6

Obrany rabarbar pokroić na 2 centymetrowe odcinki.

Ucierane ciasto z rabarbarem

Krok 2 z 6

Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodać szczyptę soli. Dodawać po jednym jajku i ucierać chwilę po każdym kolejnym wbitym jajku. Wymieszać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem waniliowym WINIARY. Połączone składniki wymieszać z przygotowaną masę.

Ucierane ciasto z rabarbarem

Krok 3 z 6

Wyłożyć blachę papierem i przełożyć do niej ciasto, wyrównać i ułożyć na nim pokrojony i umyty rabarbar (można dodatkowo posypać go cukrem, aby był słodszy).

Ucierane ciasto z rabarbarem

Krok 4 z 6

Wyrobioną kruszonkę (wszystkie składniki rozgnieść rękoma) posypać na wierzch ciasta.

Ucierane ciasto z rabarbarem

Krok 5 z 6

Piec w temperaturze 175 stopni przez około 50 minut.

Ucierane ciasto z rabarbarem

Krok 6 z 6

Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jabłecznik po amerykańsku

    Jabłecznik po amerykańsku

    1 godz 5 min Łatwy
  • Ucierane ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

    Ucierane ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

    1 godz 35 min Łatwy
  • Pyszne ciasto z jabłkami

    Pyszne ciasto z jabłkami

    1 godz 20 min Łatwy
  • Jogurtowe ciasto z czarną porzeczką

    Jogurtowe ciasto z czarną porzeczką

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu