Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucierane ciasto z rabarbarem

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
600 g
Rabarbar
200 g
Masło
160 g
Cukier
1 szczypta
Sól
4 
Jajko
200 g
Mąka pszenna
120 g
Mąka pszenna
100 g
Masło
50 g
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
3.9 g
Węglowodany
21.58 g
Wartość energetyczna
226.95 kcal
Tłuszcze
16.15 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
5 min
Obrany rabarbar pokroić na 2 centymetrowe odcinki.
Krok 2
10 min
Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodać szczyptę soli. Dodawać po jednym jajku i ucierać chwilę po każdym kolejnym wbitym jajku. Wymieszać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem waniliowym WINIARY. Połączone składniki wymieszać z przygotowaną masę.
Krok 3
4 min
Wyłożyć blachę papierem i przełożyć do niej ciasto, wyrównać i ułożyć na nim pokrojony i umyty rabarbar (można dodatkowo posypać go cukrem, aby był słodszy).
Krok 4
10 min
Wyrobioną kruszonkę (wszystkie składniki rozgnieść rękoma) posypać na wierzch ciasta.
Krok 5
50 min
Piec w temperaturze 175 stopni przez około 50 minut.
Krok 6
1 min
Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.
Ucierane ciasto z rabarbarem

Krok 1 z 6

Obrany rabarbar pokroić na 2 centymetrowe odcinki.

Ucierane ciasto z rabarbarem

Krok 2 z 6

Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodać szczyptę soli. Dodawać po jednym jajku i ucierać chwilę po każdym kolejnym wbitym jajku. Wymieszać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem waniliowym WINIARY. Połączone składniki wymieszać z przygotowaną masę.

Ucierane ciasto z rabarbarem

Krok 3 z 6

Wyłożyć blachę papierem i przełożyć do niej ciasto, wyrównać i ułożyć na nim pokrojony i umyty rabarbar (można dodatkowo posypać go cukrem, aby był słodszy).

Ucierane ciasto z rabarbarem

Krok 4 z 6

Wyrobioną kruszonkę (wszystkie składniki rozgnieść rękoma) posypać na wierzch ciasta.

Ucierane ciasto z rabarbarem

Krok 5 z 6

Piec w temperaturze 175 stopni przez około 50 minut.

Ucierane ciasto z rabarbarem

Krok 6 z 6

Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.

Ciasto z rabarbarem od zawsze podbija serca polskich łasuchów. W tym wydaniu jest ono jeszcze smaczniejsze! Dobrym pomysłem jest wykorzystanie owoców sezonowych, dzięki czemu jeszcze bardziej wzmocnimy smak oraz aromat dania. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika