Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto z rabarbarem od zawsze podbija serca polskich łasuchów. W tym wydaniu jest ono jeszcze smaczniejsze! Dobrym pomysłem jest wykorzystanie owoców sezonowych, dzięki czemu jeszcze bardziej wzmocnimy smak oraz aromat dania. Smacznego!
Przygotowanie
80 min
Krok 1
5 min
Obrany rabarbar pokroić na 2 centymetrowe odcinki.
Krok 2
10 min
Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodać szczyptę soli. Dodawać po jednym jajku i ucierać chwilę po każdym kolejnym wbitym jajku. Wymieszać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem waniliowym WINIARY. Połączone składniki wymieszać z przygotowaną masę.
Krok 3
4 min
Wyłożyć blachę papierem i przełożyć do niej ciasto, wyrównać i ułożyć na nim pokrojony i umyty rabarbar (można dodatkowo posypać go cukrem, aby był słodszy).
Krok 4
10 min
Wyrobioną kruszonkę (wszystkie składniki rozgnieść rękoma) posypać na wierzch ciasta.
Krok 5
50 min
Piec w temperaturze 175 stopni przez około 50 minut.
Krok 6
1 min
Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.
Krok 1
z
6
Obrany rabarbar pokroić na 2 centymetrowe odcinki.
Krok 2
z
6
Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodać szczyptę soli. Dodawać po jednym jajku i ucierać chwilę po każdym kolejnym wbitym jajku. Wymieszać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem waniliowym WINIARY. Połączone składniki wymieszać z przygotowaną masę.
Krok 3
z
6
Wyłożyć blachę papierem i przełożyć do niej ciasto, wyrównać i ułożyć na nim pokrojony i umyty rabarbar (można dodatkowo posypać go cukrem, aby był słodszy).
Krok 4
z
6
Wyrobioną kruszonkę (wszystkie składniki rozgnieść rękoma) posypać na wierzch ciasta.
Krok 5
z
6
Piec w temperaturze 175 stopni przez około 50 minut.
Krok 6
z
6
Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0