
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasto ucierane z kakao

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
40 minKrok 1 z 3
Cukier mielimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dalej ucierając, dodajemy po jednym żółtku. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu pianę z białek.
Krok 2 z 3
Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dajemy cukier waniliowy, a do drugiej kakao. Do wysmarowanej blaszki keksowej dajemy po troszku jasnego ciasta, następnie ciemnego i tak, aż do wyczerpania.
Krok 3 z 3
Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 190 stopni ok. 40 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0