Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto ucierane z kakao

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
20 dag
Masło
20 dag
Cukier
30 dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
6 
Jajko
2 łyżek
Kakao

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
45.16 g
Białko
8.03 g
Tłuszcze
19.91 g
Wartość energetyczna
380.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Cukier mielimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dalej ucierając, dodajemy po jednym żółtku. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu pianę z białek.
Krok 2
5 min
Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dajemy cukier waniliowy, a do drugiej kakao. Do wysmarowanej blaszki keksowej dajemy po troszku jasnego ciasta, następnie ciemnego i tak, aż do wyczerpania.
Krok 3
40 min
Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 190 stopni ok. 40 minut.
Ciasto ucierane z kakao

Krok 1 z 3

Cukier mielimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dalej ucierając, dodajemy po jednym żółtku. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu pianę z białek.

Ciasto ucierane z kakao

Krok 2 z 3

Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dajemy cukier waniliowy, a do drugiej kakao. Do wysmarowanej blaszki keksowej dajemy po troszku jasnego ciasta, następnie ciemnego i tak, aż do wyczerpania.

Ciasto ucierane z kakao

Krok 3 z 3

Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 190 stopni ok. 40 minut.

Ciasto ucierane z kakao to nie tylko świetny smak, ale również intrygujący wygląd. Kakao układające się w fale niemal zaprasza do skosztowania! Cukier waniliowy WINIARY sprawi, że nasze ciasto zyska zachęcającego aromatu i doda do niego nowe nuty smakowe. Czas pieczenia ciasta to około 40 minut. Gwarantujemy, że z talerza zniknie jeszcze szybciej!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika