Ciasto ucierane z kakao
55min
Łatwy
1 opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1 łyżeczka
20 dag
Masło
20 dag
Cukier
30 dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
6
Jajko
2 łyżek
Kakao
.
Wartości odżywcze
Białko
8.03 g
Węglowodany
45.16 g
Tłuszcze
19.91 g
Wartość energetyczna
380.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
10 min
Cukier mielimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dalej ucierając, dodajemy po jednym żółtku. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu pianę z białek.
Krok 2
5 min
Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dajemy cukier waniliowy, a do drugiej kakao. Do wysmarowanej blaszki keksowej dajemy po troszku jasnego ciasta, następnie ciemnego i tak, aż do wyczerpania.
Krok 3
40 min
Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 190 stopni ok. 40 minut.
Ciasto ucierane z kakao to nie tylko świetny smak, ale również intrygujący wygląd. Kakao układające się w fale niemal zaprasza do skosztowania! Cukier waniliowy WINIARY sprawi, że nasze ciasto zyska zachęcającego aromatu i doda do niego nowe nuty smakowe. Czas pieczenia ciasta to około 40 minut. Gwarantujemy, że z talerza zniknie jeszcze szybciej!
Komentarze 0