Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto ucierane z kakao

Ciasto ucierane z kakao

(0)
55min
Łatwy
Autorem przepisu jest Łukasz15

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
20  dag
Masło
20  dag
Cukier
30  dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
6 
Jajko
2  łyżek
Kakao
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.03 g
Węglowodany
45.16 g
Tłuszcze
19.91 g
Wartość energetyczna
380.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto ucierane z kakao to nie tylko świetny smak, ale również intrygujący wygląd. Kakao układające się w fale niemal zaprasza do skosztowania! Cukier waniliowy WINIARY sprawi, że nasze ciasto zyska zachęcającego aromatu i doda do niego nowe nuty smakowe. Czas pieczenia ciasta to około 40 minut. Gwarantujemy, że z talerza zniknie jeszcze szybciej!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Cukier mielimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dalej ucierając, dodajemy po jednym żółtku. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu pianę z białek.
  • Krok 2

    5 min
    Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dajemy cukier waniliowy, a do drugiej kakao. Do wysmarowanej blaszki keksowej dajemy po troszku jasnego ciasta, następnie ciemnego i tak, aż do wyczerpania.
  • Krok 3

    40 min
    Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 190 stopni ok. 40 minut.
Ciasto ucierane z kakao

Krok 1 z 3

Cukier mielimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dalej ucierając, dodajemy po jednym żółtku. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu pianę z białek.

Ciasto ucierane z kakao

Krok 2 z 3

Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dajemy cukier waniliowy, a do drugiej kakao. Do wysmarowanej blaszki keksowej dajemy po troszku jasnego ciasta, następnie ciemnego i tak, aż do wyczerpania.

Ciasto ucierane z kakao

Krok 3 z 3

Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 190 stopni ok. 40 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik w ciemnym cieście

    Sernik w ciemnym cieście

    1 godz 10 min Łatwy
  • Masa cappuccino do tortu

    Masa cappuccino do tortu

    25 min Łatwy
  • Krem budyniowy bez budyniu

    Krem budyniowy bez budyniu

    30 min Łatwy
  • Biszkopt z dwóch jajek

    Biszkopt z dwóch jajek

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu