Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rabarbar i truskawki dokładnie myjemy i osuszamy.
Rabarbar kroimy na małe kawałki i przekładamy razem z truskawkami do garnka.
Posypujemy 6-7 łyżkami cukru i zalewamy wodą ponad wysokość truskawek i rabarbaru.
Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do momentu aż rabarbar i truskawki będą miękkie.
Zabielamy śmietanką. Tak przygotowaną zupę dokładnie miksujemy blenderem lub przecieramy przez sitko.
Ciasto francuskie kroimy na paski około 1 cm.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Każdy pasek ciasta francuskiego skręcamy tworząc spiralkę i wykładamy na papierze do pieczenia.
Posypujemy cukrem pudrem waniliowym i cynamonem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekamy do momentu aż ciasto zacznie się przyrumieniać.
Zupę podajemy z listkami świeżej mięty i paluchami z ciasta francuskiego.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0