
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
3 minKrok 3
2 minKrok 4
10 minKrok 5
2 minKrok 6
3 minKrok 7
5 minKrok 8
2 minKrok 9
75 minKrok 10
15 minKrok 11
10 minKrok 1 z 11
Rozgrzej piekarnik do 130°C.
Krok 2 z 11
Na papierze do pieczenia narysuj koło ok. 21 cm, przełóż na drugą stronę papier i wyłóż nim blaszkę.
Krok 3 z 11
Cukier wymieszaj z Cukrem wanilinowym WINIARY.
Krok 4 z 11
W dużej misce ubij białka mikserem na niskich obrotach, aż się zapienią. Następnie zwiększ prędkość i ubijaj, aż będą sztywne. Dodawaj cukier – po łyżce na raz, ciągle ubijając.
Krok 5 z 11
Powinnaś uzyskać sztywną, błyszczącą pianę, bez wyczuwalnych kryształków cukru między palcami.
Krok 6 z 11
Do masy wmieszaj mąkę kukurydzianą i ocet. Użyj do tego trzepaczki.
Krok 7 z 11
Przyklej papier do blaszki za pomocą 4 małych kleksów masy w rogach papieru, a resztę wyłóż na naszkicowany wcześniej okrąg.
Krok 8 z 11
Nadaj jej ładny kształt przy pomocy szpatułki – tak, aby środek był lekko wklęsły. Tam wyłożysz owoce.
Krok 9 z 11
Piecz przez ok. godzinę i 15 minut. Następnie wyłącz kuchenkę i zostaw bezę w środku do wysuszenia. Odstaw.
Krok 10 z 11
<b>Rabarbar</b>: Pokrojony w kostkę lub nieregularne fragmenty rabarbar przełóż do garnka albo na patelnię, dodaj truskawki, cukier i odrobinę wody. Gotuj do miękkości, aż woda odparuje. Ostudź.
Krok 11 z 11
Śmietankę ubij z cukrem. Posmaruj nią bezę, następnie wyłóż owoce. Bezę możesz udekorować miętą.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0