
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Szaszłyki z kurczaka z rabarbarowym sosem chutney
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
34 minKrok 2
5 minKrok 3
90 minKrok 4
30 minKrok 5
10 minKrok 6
1 minKrok 1 z 6
<b>Sos rabarbarowy (chutney z rabarbaru)</b>: W małym garnuszki rozgrzej masło, dodaj cebulę I podsmaż. Dodaj przyprawy oraz rabarbar pokrojony w kostkę i truskawki. Gotuj na wolnym ogniu przez ok. 15 minut, a gdy składniki będą miękkie – rozgnieć je widelcem. Dopraw do smaku miodem.
Krok 2 z 6
<b>Szaszłyki</b>: Piersi z kurczaka umyj i pokrój wzdłuż na długie kawałki (paski), ok. 2 cm szerokości.
Krok 3 z 6
Marynuj przez parę godzin w Ziarenkach Smaku i oleju rzepakowym.
Krok 4 z 6
Patyczki do szaszłyków wymocz w wodzie przez ok. 30 minut, zapobiegnie to ich zbyt szybkiemu spaleniu.
Krok 5 z 6
Paski kurczaka nabij na bambusowy patyczek, przebijając mięso w trzech miejscach. Grilluj na rozgrzanym grillu albo tacce grillowej przez ok. 10 minut, obracając co jakiś czas szaszłyki.
Krok 6 z 6
Podawaj z sosem rabarbarowym i pieczywem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0