Jarzynowa z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 3

5/5 5 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, podsmaż na maśle. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  2. Zagotuj 500 ml wody, dodaj ryż, gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
  3. Zupę rozprowadź w 1 szklance wody i połącz z ryżem. Gotuj razem 10 minut.
  4. Przed końcem gotowania dodaj pieczarki.
  5. Zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i koperek.

Opis przepisu:

Zupa jarzynowa, czyli klasyk gatunku. Jednak tym razem wzbogacamy jej smak dodatkiem pieczarek podsmażonych na masełku. Jarzynową z pieczarkami doprawiamy Przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, a następnie dodajemy do niej ryż. Po zdjęciu zupy warzywnej z ognia, dodajemy do niej śmietanę, a całość dekorujemy posiekanym koperkiem. Jarzynówka poleca się na wiosenne obiady!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?