WINIARY pomagają w przygotowaniu świąt i inspirują do przyrządzenia lżejszych, ale równie pysznych dań na Wielkanoc. Skorzystaj z naszych przepisów i przydatnych porad.
Jeśli interesują Cię lekkie potrawy na święta wielkanocne, ale też na co dzień, z pewnością znasz wiele przepisów na różnorodne sałatki. Przyrządzając je sięgnij po Dressing Winegret WINIARY z aromatycznymi ziołami i solą morską. Przygotowany z naturalnych składników metodą pasteryzacji, będzie świetnym uzupełnieniem zdrowego, lekkiego dania, podkreślając smak zielonych sałat i świeżych warzyw. Wypróbuj również inne Dressingi WINIARY, aby urozmaicić swoje sałatki.
Jajka faszerowane to świąteczna klasyka. Możliwe do podania na wiele różnych sposobów sprawdzą się doskonale w zestawie lekkich dań na Wielkanoc. Aby zachwycały smakiem i pięknie się prezentowały, należy zacząć od podstaw. Upewnij się, że jajka są świeże, wsadzając je kolejno do szklanki z zimną wodą. Powinny utrzymywać się na dnie. Umieść je w garnku z zimną wodą – żeby nie popękały dodaj łyżkę octu lub soku z cytryny – doprowadź do wrzenia i gotuj 7 minut. Następnie odlej gorącą wodę i zalej jajka zimną, i jak najszybciej zabierz się za ich obieranie.