1

2

Przepisy

Śledzie z cebulą i majerankiem

4/5 4 9 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 240 minut

porcje: 4 porcje

471 calories kalorie: 471 kcal / porcja

Aromatyczne śledzie z cebulą i majerankiem oraz akcentem MAGGI potrzebują - niestety - długiego moczenia w wodzie i w mleku, ale za to potem wszystko robi się już błyskawicznie. I nie trzeba chłodzić przed podaniem :) A podawać można udekorowane zieloną pietruszką oraz plastrami pomidora z połówką czarnej oliwki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut, następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
  2. Wyjmij z mleka, przepłucz, pokrój w paseczki i skrop sokiem z cytryny.
  3. Cebule obierz i zeszklij na 2 łyżkach oleju, ostudź.
  4. Dodaj majeranek i pozostały olej, dopraw Przyprawą MAGGI i pieprzem.
  5. Śledzie ułóż na półmisku i przykryj cebulą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: