Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Śledzie z cebulą i majerankiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 4 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut, następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
  2. Wyjmij z mleka, przepłucz, pokrój w paseczki i skrop sokiem z cytryny.
  3. Cebule obierz i zeszklij na 2 łyżkach oleju, ostudź.
  4. Dodaj majeranek i pozostały olej, dopraw Przyprawą MAGGI i pieprzem.
  5. Śledzie ułóż na półmisku i przykryj cebulą.

Opis przepisu:

Aromatyczne śledzie z cebulą i majerankiem oraz akcentem MAGGI będą pyszną odmianą na obiad z dodatkiem ziemniaczków lub chrupiącej bułeczki. Śledzi nie trzeba chłodzić przed podaniem :) A podawać można udekorowane zieloną pietruszką oraz plastrami pomidora z połówką czarnej oliwki. Pięknie wyglądające, proste w wykonaniu śledzie z cebulą i majerankiem posmakują każdemu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?