Golonka w słoiku

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 6

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Golonkę zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, aż mięsko będzie odchodzić od kości i będzie miękkie (wywar powinien być lekko słonawy).
  2. Ugotowane mięso wyciągamy z wywaru. Mięso oddzielamy od skóry i kości.
  3. Kroimy w drobniutkie kawałki.
  4. Wkładamy do wyparzonych słoików (powinniśmy mieć około 3/4 wysokości słoika).
  5. zalewamy wywarem, zakręcamy
  6. Zalewamy wywarem, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40 minut.
  7. Odstawiamy do zastygnięcia. W ten sposób mamy pyszny przysmak do kanapek :)

Opis przepisu:

Przysmak z golonki w słoiku to pyszna przegryzka, która posmakuje zwłaszcza starszym smakoszom. Lekko pikantny smak golonki podkreślimy przyprawą w płynie Maggi, która wydobędzie z niej to, co najlepsze. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?