Domowe paprykowe chipsy z młodych ziemniaków

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaczki młode obieramy, myjemy a następnie przy pomocy tarki ścieramy na talarki cieniutkie.
  2. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy po kilkanaście talarków po czym ogień zmniejszamy, a talarki podpiekamy na złoty kolor pamiętając, by przemieszać od czasu do czasu.
  3. Wyciągamy upieczone talarki, aby odsączyły się z tłuszczu, delikatnie solimy i posypujemy papryką słodką.
  4. Podajemy tuż po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Świetna przekąska przydatna podczas oglądania filmów czy seriali. Samodzielne przygotowanie chipsów wcale nie jest tak trudne jak się wydaje. Wystarczy około 10 minut, żebyśmy mogli cieszyć się chrupiącym przysmakiem. Nasza propozycja w wydaniu paprykowym zachwyci aromatem i przyciągnie uwagę najmłodszych.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?