Omlet bananowy

(0)
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest pink086

Składniki

-
2 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Banany
200  ml
Mleko
5  łyżek
Mąka Tortowa
trochę
Olej
2  łyżek
Dżem wiśniowy
1  łyżeczka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.33 g
Węglowodany
60.64 g
Tłuszcze
4.05 g
Wartość energetyczna
305.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smaczne i pożywne śniadanie, które dostarczy Ci siły na cały nadchodzący dzień. Omlet sam w sobie zawiera dużo składników odżywczych, a banany i dżem wiśniowy sprawią, że taki posiłek ze smakiem zjedzą również dzieci. W trakcie przygotowywania możemy użyć Cukier waniliowy WINIARY, dzięki czemu omlet zyska smakowitego aromatu.
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Pół banana obrać ze skórki, pokroić w talarki. Wrzucić do pojemnika blendera.
Krok 2
3 min
Dodać mleko i mąkę. Całość zblenderować na jednolitą masę.
Krok 3
2 min
Całą masę wylać na rozgrzaną patelnie.
Krok 4
10 min
Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Krok 5
5 min
Drugą połówkę banana pokroić w talarki.Dżemem wiśniowym posmarówać pół omleta a na drugiej połówce wyłożyć talarki banana. Całość delikatnie według uznania posypać cukrem. W szczególności po dżemie wiśniowym- gdyż jest lekko kwaśny.
Omlet bananowy

Krok 1 z 5

Pół banana obrać ze skórki, pokroić w talarki. Wrzucić do pojemnika blendera.

Omlet bananowy

Krok 2 z 5

Dodać mleko i mąkę. Całość zblenderować na jednolitą masę.

Omlet bananowy

Krok 3 z 5

Całą masę wylać na rozgrzaną patelnie.

Omlet bananowy

Krok 4 z 5

Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

Omlet bananowy

Krok 5 z 5

Drugą połówkę banana pokroić w talarki.Dżemem wiśniowym posmarówać pół omleta a na drugiej połówce wyłożyć talarki banana. Całość delikatnie według uznania posypać cukrem. W szczególności po dżemie wiśniowym- gdyż jest lekko kwaśny.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
M Marysga
.

Mój omlet wyglondał tak: przypieczona na brązowo "skorupa" A w środku surowe ciasto; '; Jeszcze do tego to gowno nie dało się przewrócić a ciasto skakało po patelni xD Nie polecam ;P

Pokaż więcej komentarzy