Ryż z sosem słodko-kwaśnym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 2

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
  2. Mięso ugotować, pokroić.
  3. Pokroić cebulę, wrzucić na rozgrzaną patelnię.
  4. Kiedy się zeszkli, dodać pokrojoną w paseczki paprykę, startą marchew, czosnek. Smażyć.
  5. Dodać pokrojone ogórki i pomidora.
  6. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i udko z kurczaka.
  7. Doprawić pieprzem i solą. Można dodać również przyprawę magii WINIARY.
  8. Ryż wyłożyć na talerze, polać sosem. Można udekorować natką pietruszki.

Opis przepisu:

Aksamitny ryż z sosem słodko-kwaśnym to fajna propozycja na obiad. Sos wykonasz z połączenia odpowiednio przygotowanej cebulki, papryki, marchewki, czosnku, kiełbaski i udka z kurczaka. Całość podgrzej na patelni w odpowiedniej kolejności. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą magii WINIARY. Sos podaj na gorącym ryżu. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?