Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Patison faszerowany
Dodaj do CookBook

Patison faszerowany

(1)
1 godz 10 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Ketchup łagodny WINIARY
2 
Patison
1 
Pierś z kurczaka
20  dag
Pieczarki
1  łyżka
Przecier pomidorowy
3  łyżek
Ryż
2  plastrów
Ser żółty
1 
Cebula
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.1 g
Wartość energetyczna
344.8 kcal
Tłuszcze
12.3 g
Białko
29.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Patison faszerowany to przepis, który koniecznie musisz wykorzystać w sezonie na te pyszne warzywa! Wersja faszerowana mięsem z kurczaka jest tak naprawdę propozycją na całe sycące danie. Mięso z kurczaka razem z warzywami i ryżem stanowi pyszny farsz, a Ketchup Łagodny WINIARY sprawdzi się tutaj jako wyśmienity sos, który nada potrawie odrobinę słodkiego smaku.

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    15 min
    W patisonach odkroić górną część, wydrążyć miąższ, patisony ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.
  • Krok 2

    10 min
    Mięso z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju.
  • Krok 3

    10 min
    Dodać utarte na grubej tarce pieczarki, poddusić, dodać sól, pieprz, przecier pomidorowy i ketchup.
  • Krok 4

    15 min
    Ugotować ryż, wymieszać.
  • Krok 5

    5 min
    Farszem napełniać patisony, ułożyć ser żółty.
  • Krok 6

    15 min
    Piec w piekarniku około 15 minut.
Patison faszerowany

Krok 1 z 6

W patisonach odkroić górną część, wydrążyć miąższ, patisony ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.

Patison faszerowany

Krok 2 z 6

Mięso z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju.

Patison faszerowany

Krok 3 z 6

Dodać utarte na grubej tarce pieczarki, poddusić, dodać sól, pieprz, przecier pomidorowy i ketchup.

Patison faszerowany

Krok 4 z 6

Ugotować ryż, wymieszać.

Patison faszerowany

Krok 5 z 6

Farszem napełniać patisony, ułożyć ser żółty.

Patison faszerowany

Krok 6 z 6

Piec w piekarniku około 15 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

4

Qaaz

Bardzo smaczne danie, stosunkowo szybkie w przygotowaniu i bardzo efektowne.

Farsz jest smaczny i cała niewykorzystana część idealnie nadaje sie do zjedzenia jako potrawka z kurczaka z ryżem - nic się nie zmarnuje.
Anonim (niezweryfikowany) 11/04/2020-07:40 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 12/17/2020-12:12 CET
Nurt zero waste zyskuje na popularności. Niedługo startujemy z nową ciekawą akcją. :-)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kiszone mini patisony

    Kiszone mini patisony

    72 godz 25 min Łatwy
  • Marynowane patisony

    Marynowane patisony

    37 min Łatwy
  • Kurczak z patisonami

    Kurczak z patisonami

    1 godz 2 min Łatwy
  • Leczo z patisonów i papryki

    Leczo z patisonów i papryki

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu