Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patison faszerowany

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Ketchup łagodny WINIARY
2 
Patison
1 
Pierś z kurczaka
20 dag
Pieczarki
1 łyżka
Przecier pomidorowy
3 łyżek
Ryż
2 plastrów
Ser żółty
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
29.84 g
Tłuszcze
12.25 g
Węglowodany
28.08 g
Wartość energetyczna
340.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
15 min
W patisonach odkroić górną część, wydrążyć miąższ, patisony ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.
Krok 2
10 min
Mięso z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju.
Krok 3
10 min
Dodać utarte na grubej tarce pieczarki, poddusić, dodać sól, pieprz, przecier pomidorowy i ketchup.
Krok 4
15 min
Ugotować ryż, wymieszać.
Krok 5
5 min
Farszem napełniać patisony, ułożyć ser żółty.
Krok 6
15 min
Piec w piekarniku około 15 minut.
Patison faszerowany

Krok 1 z 6

W patisonach odkroić górną część, wydrążyć miąższ, patisony ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.

Patison faszerowany

Krok 2 z 6

Mięso z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju.

Patison faszerowany

Krok 3 z 6

Dodać utarte na grubej tarce pieczarki, poddusić, dodać sól, pieprz, przecier pomidorowy i ketchup.

Patison faszerowany

Krok 4 z 6

Ugotować ryż, wymieszać.

Patison faszerowany

Krok 5 z 6

Farszem napełniać patisony, ułożyć ser żółty.

Patison faszerowany

Krok 6 z 6

Piec w piekarniku około 15 minut.

Patison faszerowany to przepis, który koniecznie musisz wykorzystać w sezonie na te pyszne warzywa! Wersja faszerowana mięsem z kurczaka jest tak naprawdę propozycją na całe sycące danie. Mięso z kurczaka razem z warzywami i ryżem stanowi pyszny farsz, a Ketchup Łagodny WINIARY sprawdzi się tutaj jako wyśmienity sos, który nada potrawie odrobinę słodkiego smaku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika