Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patison faszerowany

1
70min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Ketchup łagodny WINIARY
2 
Patison
1 
Pierś z kurczaka
20 dag
Pieczarki
1 łyżka
Przecier pomidorowy
3 łyżek
Ryż
2 plastrów
Ser żółty
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
29.84 g
Węglowodany
28.08 g
Tłuszcze
12.25 g
Wartość energetyczna
340.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
15 min
W patisonach odkroić górną część, wydrążyć miąższ, patisony ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.
Krok 2
10 min
Mięso z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju.
Krok 3
10 min
Dodać utarte na grubej tarce pieczarki, poddusić, dodać sól, pieprz, przecier pomidorowy i ketchup.
Krok 4
15 min
Ugotować ryż, wymieszać.
Krok 5
5 min
Farszem napełniać patisony, ułożyć ser żółty.
Krok 6
15 min
Piec w piekarniku około 15 minut.
Patison faszerowany

Krok 1 z 6

W patisonach odkroić górną część, wydrążyć miąższ, patisony ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.

Patison faszerowany

Krok 2 z 6

Mięso z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju.

Patison faszerowany

Krok 3 z 6

Dodać utarte na grubej tarce pieczarki, poddusić, dodać sól, pieprz, przecier pomidorowy i ketchup.

Patison faszerowany

Krok 4 z 6

Ugotować ryż, wymieszać.

Patison faszerowany

Krok 5 z 6

Farszem napełniać patisony, ułożyć ser żółty.

Patison faszerowany

Krok 6 z 6

Piec w piekarniku około 15 minut.

Patison faszerowany to przepis, który koniecznie musisz wykorzystać w sezonie na te pyszne warzywa! Wersja faszerowana mięsem z kurczaka jest tak naprawdę propozycją na całe sycące danie. Mięso z kurczaka razem z warzywami i ryżem stanowi pyszny farsz, a Ketchup Łagodny WINIARY sprawdzi się tutaj jako wyśmienity sos, który nada potrawie odrobinę słodkiego smaku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

90 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
90 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
29.8g / 35%
Węglowodany
28.1g / 32%
Tłuszcze
12.2g / 32%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Q Qaaz
.

Bardzo smaczne danie, stosunkowo szybkie w przygotowaniu i bardzo efektowne. Farsz jest smaczny i cała niewykorzystana część idealnie nadaje sie do zjedzenia jako potrawka z kurczaka z ryżem - nic się nie zmarnuje.

MKS Expert
.
Expert

Nurt zero waste zyskuje na popularności. Niedługo startujemy z nową ciekawą akcją. :-)

Pokaż więcej komentarzy