MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Doskonały bilans
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Patison faszerowany
70 min
Średni
Dodaj recipe
Wstecz
31 12.2g / 31%
34 28.8g / 34%
35 29.9g / 35%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Patison faszerowany

(1)
1 godz 10 min
Średni
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Patison
1 
Pierś z kurczaka
20  dag
Pieczarki
1  łyżka
Przecier pomidorowy
3  łyżek
Ryż
2  plastrów
Ser żółty
1 
Cebula
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
28.85 g
Wartość energetyczna
344.48 kcal
Tłuszcze
12.28 g
Białko
29.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Patison faszerowany to przepis, który koniecznie musisz wykorzystać w sezonie na te pyszne warzywa! Wersja faszerowana mięsem z kurczaka jest tak naprawdę propozycją na całe sycące danie. Mięso z kurczaka razem z warzywami i ryżem stanowi pyszny farsz, a Ketchup Łagodny WINIARY sprawdzi się tutaj jako wyśmienity sos, który nada potrawie odrobinę słodkiego smaku.

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    15 min
    W patisonach odkroić górną część, wydrążyć miąższ, patisony ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.
  • Krok 2

    10 min
    Mięso z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju.
  • Krok 3

    10 min
    Dodać utarte na grubej tarce pieczarki, poddusić, dodać sól, pieprz, przecier pomidorowy i ketchup.
  • Krok 4

    15 min
    Ugotować ryż, wymieszać.
  • Krok 5

    5 min
    Farszem napełniać patisony, ułożyć ser żółty.
  • Krok 6

    15 min
    Piec w piekarniku około 15 minut.
Patison faszerowany

Krok 1 z 6

W patisonach odkroić górną część, wydrążyć miąższ, patisony ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.

Patison faszerowany

Krok 2 z 6

Mięso z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju.

Patison faszerowany

Krok 3 z 6

Dodać utarte na grubej tarce pieczarki, poddusić, dodać sól, pieprz, przecier pomidorowy i ketchup.

Patison faszerowany

Krok 4 z 6

Ugotować ryż, wymieszać.

Patison faszerowany

Krok 5 z 6

Farszem napełniać patisony, ułożyć ser żółty.

Patison faszerowany

Krok 6 z 6

Piec w piekarniku około 15 minut.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite