Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Omlet z dodatkiem patisona to świetna propozycja zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Delikatny smak omleta w połączeniu z patisonem, który będzie wręcz rozpływał się w ustach, to połączenie idealne! Smacznego!
Przygotowanie
22 min
Krok 1
5 min
Patisony obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na wrzącą osoloną wodę, gotować 5 minut, odcedzić.
Krok 2
5 min
Jajka roztrzepać ze śmietaną, mąką, solą i pieprzem.
Krok 3
2 min
Wymieszać z patisonem.
Krok 4
10 min
Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną i pod przykryciem usmażyć omlet.
Krok 1
z
4
Patisony obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na wrzącą osoloną wodę, gotować 5 minut, odcedzić.
Krok 2
z
4
Jajka roztrzepać ze śmietaną, mąką, solą i pieprzem.
Krok 3
z
4
Wymieszać z patisonem.
Krok 4
z
4
Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną i pod przykryciem usmażyć omlet.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0