Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smażone krążki patisona to pomysł na pyszną sezonową przekąskę, którą przyrządzisz w kilka chwil. Dorodne patisony panierowane w jajku i zarodkach pszennych to świetna alternatywa dla innych, mniej zdrowych przekąsek. Jeśli do smażonych krążków patisona dodasz ugotowaną kaszę i ulubioną surówkę, to obiad masz już praktycznie z głowy.
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Patisony obrać, pokroić w cienkie plasterki, usunąć pestki ze środka i posolić.
Krok 2
5 min
Jajko roztrzepać, dodać do niego odrobinę soli oraz połowę drobno pokrojonej natki pietruszki.
Krok 3
5 min
Patisony panierować w jajku oraz zarodkach pszennych i smażyć na rozgrzanym oleju w obu stron.
Krok 4
2 min
Pod koniec smażenia ostatnich krążków, wylać na nie resztę jajka z panierowania, przykryć patelnie pokrywką i smażyć aż jajko się zetnie. Podawać posypane resztą natki pietruszki.
Krok 1
z
4
Patisony obrać, pokroić w cienkie plasterki, usunąć pestki ze środka i posolić.
Krok 2
z
4
Jajko roztrzepać, dodać do niego odrobinę soli oraz połowę drobno pokrojonej natki pietruszki.
Krok 3
z
4
Patisony panierować w jajku oraz zarodkach pszennych i smażyć na rozgrzanym oleju w obu stron.
Krok 4
z
4
Pod koniec smażenia ostatnich krążków, wylać na nie resztę jajka z panierowania, przykryć patelnie pokrywką i smażyć aż jajko się zetnie. Podawać posypane resztą natki pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0