Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leczo z patisonów i papryki

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 kg
Patison
1 
Papryka czerwona
0.5 
Papryka zielona
0.5 
Papryka żółta
50 dag
Pomidory
1 
Cebula
2 łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
1 łyżeczka
Musztarda
2 łyżek
Koncentrat pomidorowy
2 łyżek
Olej
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.77 g
Węglowodany
16.25 g
Tłuszcze
5.36 g
Wartość energetyczna
116.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Obraną cebulę i czosnek posiekać. Następnie wsypać do rondla z rozgrzanym olejem i zeszklić.
Krok 2
5 min
Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w dość dużą kostkę, podsmażyć z cebulą.
Krok 3
5 min
Umyte patisony ze skórką (średniej wielkości) pokroić na kawałki.
Krok 4
2 min
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki.
Krok 5
20 min
Pokrojone patisony wrzucić do cebuli. Dodać pół szklanki wody, przyprawę do zup. Całość przykryć i dusić do miękkości.
Krok 6
1 min
Po upływie 10 minut dodać pomidory.
Krok 7
1 min
Pod koniec gotowania dołożyć koncentrat pomidorowy, ketchup i musztardę.
Krok 8
1 min
Gdy warzywa są miękkie, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Leczo z patisonów i papryki

Krok 1 z 8

Obraną cebulę i czosnek posiekać. Następnie wsypać do rondla z rozgrzanym olejem i zeszklić.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 2 z 8

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w dość dużą kostkę, podsmażyć z cebulą.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 3 z 8

Umyte patisony ze skórką (średniej wielkości) pokroić na kawałki.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 4 z 8

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 5 z 8

Pokrojone patisony wrzucić do cebuli. Dodać pół szklanki wody, przyprawę do zup. Całość przykryć i dusić do miękkości.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 6 z 8

Po upływie 10 minut dodać pomidory.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 7 z 8

Pod koniec gotowania dołożyć koncentrat pomidorowy, ketchup i musztardę.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 8 z 8

Gdy warzywa są miękkie, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Taka potrawa jest w sam raz na lekki i szybki obiad w upalne wakacyjne dni. Danie jest proste do wykonania, wystarczy, że w kolejności będziesz dodawać do rondla poszczególne składniki a gęste i smakowite leczo z patisonów i papryki wykonasz w mgnieniu oka.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika