Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Leczo z patisonów i papryki
Dodaj do CookBook

Leczo z patisonów i papryki

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest MAMA54
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
1  kg
Patison
1 
Papryka czerwona
0.5 
Papryka zielona
0.5 
Papryka żółta
50  dag
Pomidory
1 
Cebula
2  łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
1  łyżeczka
Musztarda
2  łyżek
Koncentrat pomidorowy
2  łyżek
Olej
2  ząbków
Czosnek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16.2 g
Wartość energetyczna
116.4 kcal
Tłuszcze
5.4 g
Białko
3.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Taka potrawa jest w sam raz na lekki i szybki obiad w upalne wakacyjne dni. Danie jest proste do wykonania, wystarczy, że w kolejności będziesz dodawać do rondla poszczególne składniki a gęste i smakowite leczo z patisonów i papryki wykonasz w mgnieniu oka.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    10 min
    Obraną cebulę i czosnek posiekać. Następnie wsypać do rondla z rozgrzanym olejem i zeszklić.
  • Krok 2

    5 min
    Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w dość dużą kostkę, podsmażyć z cebulą.
  • Krok 3

    5 min
    Umyte patisony ze skórką (średniej wielkości) pokroić na kawałki.
  • Krok 4

    2 min
    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki.
  • Krok 5

    20 min
    Pokrojone patisony wrzucić do cebuli. Dodać pół szklanki wody, przyprawę do zup. Całość przykryć i dusić do miękkości.
  • Krok 6

    1 min
    Po upływie 10 minut dodać pomidory.
  • Krok 7

    1 min
    Pod koniec gotowania dołożyć koncentrat pomidorowy, ketchup i musztardę.
  • Krok 8

    1 min
    Gdy warzywa są miękkie, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Leczo z patisonów i papryki

Krok 1 z 8

Obraną cebulę i czosnek posiekać. Następnie wsypać do rondla z rozgrzanym olejem i zeszklić.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 2 z 8

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w dość dużą kostkę, podsmażyć z cebulą.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 3 z 8

Umyte patisony ze skórką (średniej wielkości) pokroić na kawałki.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 4 z 8

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 5 z 8

Pokrojone patisony wrzucić do cebuli. Dodać pół szklanki wody, przyprawę do zup. Całość przykryć i dusić do miękkości.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 6 z 8

Po upływie 10 minut dodać pomidory.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 7 z 8

Pod koniec gotowania dołożyć koncentrat pomidorowy, ketchup i musztardę.

Leczo z patisonów i papryki

Krok 8 z 8

Gdy warzywa są miękkie, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Leczo z boczniakami i cukinią

    Leczo z boczniakami i cukinią

    55 min Łatwy
  • Leczo z dynią

    Leczo z dynią

    11 min Średni
  • Leczo z cukinią i chorizo

    Leczo z cukinią i chorizo

    27 min Średni
  • Leczo z kurczakiem

    Leczo z kurczakiem

    41 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu