Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryż z sosem słodko-kwaśnym

0
62 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 torebek
Ryż
500 g
Kiełbasa
4 
Korniszon
1 
Marchewka
1 
Cebula
3 ząbków
Czosnek
1 
Papryka
1 
Udo kurczaka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 
Pomidory

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
1360.77 kcal
Węglowodany
98.19 g
Białko
53.26 g
Tłuszcze
81.81 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

62 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2
15 min
Mięso ugotować, pokroić.
Krok 3
5 min
Pokroić cebulę, wrzucić na rozgrzaną patelnię.
Krok 4
10 min
Kiedy się zeszkli, dodać pokrojoną w paseczki paprykę, startą marchew, czosnek. Smażyć.
Krok 5
5 min
Dodać pokrojone ogórki i pomidora.
Krok 6
10 min
Na koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i udko z kurczaka.
Krok 7
1 min
Doprawić pieprzem i solą. Można dodać również przyprawę magii WINIARY.
Krok 8
1 min
Ryż wyłożyć na talerze, polać sosem. Można udekorować natką pietruszki.
Ryż z sosem słodko-kwaśnym

Krok 1 z 8

Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Ryż z sosem słodko-kwaśnym

Krok 2 z 8

Mięso ugotować, pokroić.

Ryż z sosem słodko-kwaśnym

Krok 3 z 8

Pokroić cebulę, wrzucić na rozgrzaną patelnię.

Ryż z sosem słodko-kwaśnym

Krok 4 z 8

Kiedy się zeszkli, dodać pokrojoną w paseczki paprykę, startą marchew, czosnek. Smażyć.

Ryż z sosem słodko-kwaśnym

Krok 5 z 8

Dodać pokrojone ogórki i pomidora.

Ryż z sosem słodko-kwaśnym

Krok 6 z 8

Na koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i udko z kurczaka.

Ryż z sosem słodko-kwaśnym

Krok 7 z 8

Doprawić pieprzem i solą. Można dodać również przyprawę magii WINIARY.

Ryż z sosem słodko-kwaśnym

Krok 8 z 8

Ryż wyłożyć na talerze, polać sosem. Można udekorować natką pietruszki.

Aksamitny ryż z sosem słodko-kwaśnym to fajna propozycja na obiad. Sos wykonasz z połączenia odpowiednio przygotowanej cebulki, papryki, marchewki, czosnku, kiełbaski i udka z kurczaka. Całość podgrzej na patelni w odpowiedniej kolejności. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą magii WINIARY. Sos podaj na gorącym ryżu. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika