Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz cebulę, drobno posiekaj i zeszklij na oleju.
Pieczarki oczyść i opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w cząstki, podsmaż.
Następnie wsyp odważony ryż i chwile podsmażaj, cały czas mieszając.
Rozpuść Bulion grzybowy z borowikami WINIARY w 400 ml wrzącej wody.
Następnie dolewaj bulion w stosunku 2:1 do ryżu. Gotuj na wolnym ogniu do częściowego wchłonięcia wody przez ryż.
Całość przykryj pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C, mieszając widelcem co kilka chwil do momentu, aż ryż będzie sypki i miękki.
Możesz podawać z sałatką albo jako dodatek do pieczonego mięsa.