Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ryż pilaf z pieczarkami
Dodaj do CookBook

Ryż pilaf z pieczarkami

(0)
54 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 4 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion grzybowy WINIARY
500  g
Pieczarki
200  g
Ryż brązowy
1 
Cebula
2  łyżek
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
43.8 g
Wartość energetyczna
286.3 kcal
Tłuszcze
9.5 g
Białko
8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ryż pilaf (także pilaw) to potrawa z kuchni wschodniej. Ryż jest podawany z warzywami i grzybami. Proponujemy przyrządzenie pilawu z ryżem, warzywami i pieczarkami. Aby ryż miał wyrazisty smak i intensywny aromat, polecamy jego ugotowanie w Bulionie grzybowym z borowikami WINIARY. Ryż pilaf można podawać na ciepło jako osobne danie lub dodatek do kurczaka i ziemniaków, jednak może też stanowić pyszną sałatkę na zimno. Wypróbuj, z jakimi przyprawami smakuje Ci najlepiej i w jakiej formie jest najsmaczniejszy!

Przygotowanie

54 min
  • Krok 1

    5 min
    Obierz cebulę, drobno posiekaj i zeszklij na oleju.
  • Krok 2

    10 min
    Pieczarki oczyść i opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w cząstki, podsmaż.
  • Krok 3

    2 min
    Następnie wsyp odważony ryż i chwile podsmażaj, cały czas mieszając.
  • Krok 4

    3 min
    Rozpuść Bulion grzybowy z borowikami WINIARY w 400 ml wrzącej wody.
  • Krok 5

    2 min
    Następnie dolewaj bulion w stosunku 2:1 do ryżu. Gotuj na wolnym ogniu do częściowego wchłonięcia wody przez ryż.
  • Krok 6

    30 min
    Całość przykryj pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C, mieszając widelcem co kilka chwil do momentu, aż ryż będzie sypki i miękki.
  • Krok 7

    2 min
    Możesz podawać z sałatką albo jako dodatek do pieczonego mięsa.
Ryż pilaf z pieczarkami

Krok 1 z 7

Obierz cebulę, drobno posiekaj i zeszklij na oleju.

Ryż pilaf z pieczarkami

Krok 2 z 7

Pieczarki oczyść i opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w cząstki, podsmaż.

Ryż pilaf z pieczarkami

Krok 3 z 7

Następnie wsyp odważony ryż i chwile podsmażaj, cały czas mieszając.

Ryż pilaf z pieczarkami

Krok 4 z 7

Rozpuść Bulion grzybowy z borowikami WINIARY w 400 ml wrzącej wody.

Ryż pilaf z pieczarkami

Krok 5 z 7

Następnie dolewaj bulion w stosunku 2:1 do ryżu. Gotuj na wolnym ogniu do częściowego wchłonięcia wody przez ryż.

Ryż pilaf z pieczarkami

Krok 6 z 7

Całość przykryj pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C, mieszając widelcem co kilka chwil do momentu, aż ryż będzie sypki i miękki.

Ryż pilaf z pieczarkami

Krok 7 z 7

Możesz podawać z sałatką albo jako dodatek do pieczonego mięsa.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Kolacja
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia Bliskiego Wschodu
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Wegańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ryż z budyniem

    Ryż z budyniem

    15 min Łatwy
  • Ryż curry

    Ryż curry

    47 min Łatwy
  • Potrawka z kurczaka z marchewką i ryżem

    Potrawka z kurczaka z marchewką i ryżem

    1 godz 30 min Łatwy
  • Ryż zapiekany z warzywami i żółtym serem

    Ryż zapiekany z warzywami i żółtym serem

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu