Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ryż z pieczarkami i tuńczykiem
Dodaj do CookBook

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Tomek
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  torebek
Ryż
trochę
Sól
1 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
5 
Pieczarki
1  łyżeczka
Słodka papryka
2  łyżeczek
Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
0.5  łyżeczka
Curry
1  szczypta
Kurkuma
0.33  łyżeczka
Kolendra mielona
trochę
Olej
trochę
Sól ziołowa
1  puszka
Tuńczyk w oleju
1  pęczek
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
45.2 g
Wartość energetyczna
302.7 kcal
Tłuszcze
5.4 g
Białko
17.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszne danie, które idealnie sprawdzi się na codzienny obiad. Pożywny ryż z pieczarkami i tuńczykiem to łatwy przepis, który zajmie Ci nie więcej niż pół godzinki. Smakowite danie będzie również idealnym posiłkiem do zabrania na lunch w pracy czy na uczelnie między zajęciami.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    15 min
    Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
  • Krok 3

    5 min
    Pieczarki pokroić w półplasterki. Przygotować wszystkie przyprawy.
  • Krok 4

    5 min
    Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę z czosnkiem.
  • Krok 5

    2 min
    Dodać do tego wszystkie przyprawy. Smażyć razem 1-2 minuty, cały czas mieszając.
  • Krok 6

    5 min
    Na patelnię wrzucić grzyby i usmażyć je, doprawić do smaku solą ziołową.
  • Krok 7

    8 min
    Do usmażonych grzybów dodać ugotowany ryż. Wymieszać, chwilę razem podsmażać, co chwilę mieszając.
  • Krok 8

    5 min
    Do ryżu dodać lekko odsączoną rybę i posiekaną natkę pietruszki.
  • Krok 9

    5 min
    Chwilę podgrzewać, co chwilę mieszając, aż ryba się zagrzeje. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.
Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 1 z 9

Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 2 z 9

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 3 z 9

Pieczarki pokroić w półplasterki. Przygotować wszystkie przyprawy.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 4 z 9

Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę z czosnkiem.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 5 z 9

Dodać do tego wszystkie przyprawy. Smażyć razem 1-2 minuty, cały czas mieszając.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 6 z 9

Na patelnię wrzucić grzyby i usmażyć je, doprawić do smaku solą ziołową.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 7 z 9

Do usmażonych grzybów dodać ugotowany ryż. Wymieszać, chwilę razem podsmażać, co chwilę mieszając.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 8 z 9

Do ryżu dodać lekko odsączoną rybę i posiekaną natkę pietruszki.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 9 z 9

Chwilę podgrzewać, co chwilę mieszając, aż ryba się zagrzeje. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Curry
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Obiad
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Potrawka z kurczaka z marchewką i ryżem

    Potrawka z kurczaka z marchewką i ryżem

    1 godz 30 min Łatwy
  • Zupa pomidorowa z kalafiorowym ryżem

    Zupa pomidorowa z kalafiorowym ryżem

    59 min Łatwy
  • Zupa pomidorowa z ryżem i papryką pieczoną

    Zupa pomidorowa z ryżem i papryką pieczoną

    1 godz 42 min Średni
  • Zupa miso na bulionie warzywnym z makaronem ryżowym

    Zupa miso na bulionie warzywnym z makaronem ryżowym

    36 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu