Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 torebek
Ryż
1 trochę
Sól
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
5 
Pieczarki
1 łyżeczka
Słodka papryka
2 łyżeczek
Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
0.5 łyżeczka
Curry
1 szczypta
Kurkuma
0.33 łyżeczka
Kolendra mielona
1 trochę
Olej
1 trochę
Sól ziołowa
1 puszka
Tuńczyk w oleju
1 pęczek
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
302.68 kcal
Węglowodany
45.19 g
Białko
17.44 g
Tłuszcze
5.36 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
Krok 2
5 min
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
Krok 3
5 min
Pieczarki pokroić w półplasterki. Przygotować wszystkie przyprawy.
Krok 4
5 min
Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę z czosnkiem.
Krok 5
2 min
Dodać do tego wszystkie przyprawy. Smażyć razem 1-2 minuty, cały czas mieszając.
Krok 6
5 min
Na patelnię wrzucić grzyby i usmażyć je, doprawić do smaku solą ziołową.
Krok 7
8 min
Do usmażonych grzybów dodać ugotowany ryż. Wymieszać, chwilę razem podsmażać, co chwilę mieszając.
Krok 8
5 min
Do ryżu dodać lekko odsączoną rybę i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 9
5 min
Chwilę podgrzewać, co chwilę mieszając, aż ryba się zagrzeje. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.
Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 1 z 9

Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 2 z 9

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 3 z 9

Pieczarki pokroić w półplasterki. Przygotować wszystkie przyprawy.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 4 z 9

Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę z czosnkiem.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 5 z 9

Dodać do tego wszystkie przyprawy. Smażyć razem 1-2 minuty, cały czas mieszając.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 6 z 9

Na patelnię wrzucić grzyby i usmażyć je, doprawić do smaku solą ziołową.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 7 z 9

Do usmażonych grzybów dodać ugotowany ryż. Wymieszać, chwilę razem podsmażać, co chwilę mieszając.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 8 z 9

Do ryżu dodać lekko odsączoną rybę i posiekaną natkę pietruszki.

Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Krok 9 z 9

Chwilę podgrzewać, co chwilę mieszając, aż ryba się zagrzeje. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.

Pyszne danie, które idealnie sprawdzi się na codzienny obiad. Pożywny ryż z pieczarkami i tuńczykiem to łatwy przepis, który zajmie Ci nie więcej niż pół godzinki. Smakowite danie będzie również idealnym posiłkiem do zabrania na lunch w pracy czy na uczelnie między zajęciami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika