Pierś z kurczaka z ryżem i warzywami
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy na kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.
Krok 2
5 min
Lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 - 2 cm.
Krok 3
2 min
Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryj mięso od góry.
Krok 4
3 min
Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu.
Krok 5
10 min
Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy na kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
Krok 6
3 min
Przełóż całość na talerz, wyrzuć papier.
Krok 7
2 min
Podawaj z ryżem i warzywami.
Masz ochotę na pierś kurczaka na obiad bez smażenia? WINIARY Pomysł na… PAPIRUS soczystą pierś kurczaka w złocistym curry jest odpowiedzią na Twoje poszukiwania! Mięso smażymy bez dodatku tłuszczu, a dzięki wyważonej kompozycji przypraw kurczak usmażony w papirusie smakuje idealnie. soczystego kurczaka podawaj z ryżem i ulubionymi warzywami, np. gotowanymi na parze.
Komentarze 0