Domowy paprykarz
67min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.85 g
Węglowodany
18.23 g
Tłuszcze
4.91 g
Wartość energetyczna
142.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
67 min
Krok 1
20 min
Makrele obrać z ości i rozdrobnić, ryż ugotować i wystudzić.
Krok 2
15 min
Marchew oraz seler zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
25 min
Na patelni podgrzać olej, dodać startą marchew oraz seler, chwilę wszystko razem podsmażyć, dodać cebulę, podlać 1-2 łyżkami wody, przykryć i udusić do miękkości.
Krok 4
7 min
Do uduszonych warzyw dodać ryż, przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać gdyby było za suche dodać troszkę wody na koniec dodać rybę i doprawić solą oraz pieprzem i mieloną papryką, ale tak na ostro.
Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień, jak wszystkie smaki się połaczą.
Jeśli smakuje ci paprykarz, to wypróbuj przepis na – domowy paprykarz! Przygotujesz go z makreli, marchewki, selera, ryżu i przecieru pomidorowego. Dodatek ostrej papryki sprawi, że domowy paprykarz nabierze wyraźnie pikantnego aromatu. Jest to idealna pasta do smarowania pieczywa.
Komentarze 0