Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli smakuje ci paprykarz, to wypróbuj przepis na – domowy paprykarz! Przygotujesz go z makreli, marchewki, selera, ryżu i przecieru pomidorowego. Dodatek ostrej papryki sprawi, że domowy paprykarz nabierze wyraźnie pikantnego aromatu. Jest to idealna pasta do smarowania pieczywa.
Przygotowanie
67 min
Krok 1
20 min
Makrele obrać z ości i rozdrobnić, ryż ugotować i wystudzić.
Krok 2
15 min
Marchew oraz seler zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
25 min
Na patelni podgrzać olej, dodać startą marchew oraz seler, chwilę wszystko razem podsmażyć, dodać cebulę, podlać 1-2 łyżkami wody, przykryć i udusić do miękkości.
Krok 4
7 min
Do uduszonych warzyw dodać ryż, przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać gdyby było za suche dodać troszkę wody na koniec dodać rybę i doprawić solą oraz pieprzem i mieloną papryką, ale tak na ostro.
Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień, jak wszystkie smaki się połaczą.
Krok 1
z
4
Makrele obrać z ości i rozdrobnić, ryż ugotować i wystudzić.
Krok 2
z
4
Marchew oraz seler zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
z
4
Na patelni podgrzać olej, dodać startą marchew oraz seler, chwilę wszystko razem podsmażyć, dodać cebulę, podlać 1-2 łyżkami wody, przykryć i udusić do miękkości.
Krok 4
z
4
Do uduszonych warzyw dodać ryż, przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać gdyby było za suche dodać troszkę wody na koniec dodać rybę i doprawić solą oraz pieprzem i mieloną papryką, ale tak na ostro.
Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień, jak wszystkie smaki się połaczą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0