Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowy paprykarz

0
67 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Makrela
1 torebka
Ryż
1 
Marchewka
1 porcja
Seler naciowy
2 płaskich łyżek
Przecier pomidorowy
1 Płaska łyżka
Oliwa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.85 g
Węglowodany
18.23 g
Tłuszcze
4.91 g
Wartość energetyczna
142.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

67 min
Krok 1
20 min
Makrele obrać z ości i rozdrobnić, ryż ugotować i wystudzić.
Krok 2
15 min
Marchew oraz seler zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
25 min
Na patelni podgrzać olej, dodać startą marchew oraz seler, chwilę wszystko razem podsmażyć, dodać cebulę, podlać 1-2 łyżkami wody, przykryć i udusić do miękkości.
Krok 4
7 min
Do uduszonych warzyw dodać ryż, przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać gdyby było za suche dodać troszkę wody na koniec dodać rybę i doprawić solą oraz pieprzem i mieloną papryką, ale tak na ostro. Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień, jak wszystkie smaki się połaczą.
Domowy paprykarz

Krok 1 z 4

Makrele obrać z ości i rozdrobnić, ryż ugotować i wystudzić.

Domowy paprykarz

Krok 2 z 4

Marchew oraz seler zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę pokroić w drobną kostkę.

Domowy paprykarz

Krok 3 z 4

Na patelni podgrzać olej, dodać startą marchew oraz seler, chwilę wszystko razem podsmażyć, dodać cebulę, podlać 1-2 łyżkami wody, przykryć i udusić do miękkości.

Domowy paprykarz

Krok 4 z 4

Do uduszonych warzyw dodać ryż, przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać gdyby było za suche dodać troszkę wody na koniec dodać rybę i doprawić solą oraz pieprzem i mieloną papryką, ale tak na ostro. Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień, jak wszystkie smaki się połaczą.

Jeśli smakuje ci paprykarz, to wypróbuj przepis na – domowy paprykarz! Przygotujesz go z makreli, marchewki, selera, ryżu i przecieru pomidorowego. Dodatek ostrej papryki sprawi, że domowy paprykarz nabierze wyraźnie pikantnego aromatu. Jest to idealna pasta do smarowania pieczywa.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika