Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz pomysłu na sałatkę bez mięsa? Przyrządź sałatkę z pędami bambusa! Dzięki temu składnikowi kuchni chińskiej przemycisz do swojej przekąski nieco chrupiącej słodyczy. Do sałatki dodaj także ryż, czerwoną paprykę i korniszony, a całość połącz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Gotowe!
Przygotowanie
37 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Kukurydzę i pędy bambusa odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Dodać posiekany koper.
Krok 3
10 min
Paprykę i korniszony pokroić na małe kawałeczki i dodać do sałatki. Pałki bambusa również
Krok 4
5 min
Wsypać ryż całość wymieszać.
Krok 5
2 min
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać.
Krok 1
z
5
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
z
5
Kukurydzę i pędy bambusa odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Dodać posiekany koper.
Krok 3
z
5
Paprykę i korniszony pokroić na małe kawałeczki i dodać do sałatki. Pałki bambusa również
Krok 4
z
5
Wsypać ryż całość wymieszać.
Krok 5
z
5
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
E
Elżbieta
Zrobiłam , jest pyszna . Zapiszę ją w moim zeszycie z przepisami kuchennymi 😊
Winiary
Expert
Dziękujemy! Cieszymy się, że trafiliśmy do Twojej książki kucharskiej! :)
Komentarze 1