Prosta babka budyniowa

5/5 5 258 5 1
5/5 5 258 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 50 min.

  • Porcje: 16

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wbij 5 jajek do miski, dodaj cukier i ubij mikserem do uzyskania jednolitej kremowej konsystencji.
  2. Mąkę przesiej z Budyniem i Proszkiem do pieczenia.
  3. Następnie delikatnie połącz mąkę z masą jajeczną, mieszając łyżką.
  4. Na koniec dodaj roztopione masło.
  5. Masę przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C na 45-­50 minut.
  7. Podawaj po wystudzeniu, możesz polukrować lub posypać babkę cukrem pudrem.

Opis przepisu:


Pulchna, rozpływająca się w ustach, delikatna i słodka…mowa o babce budyniowej, na którą polecamy wyjątkowo prosty przepis – idealny nawet dla początkujących w wypiekach w domowej kuchni! Aby uzyskać perfekcyjną babkę z budyniem, koniecznie wykorzystaj nasze produkty: Budyń o smaku śmietankowym bez dodatku cukru WINIARYProszek do pieczenia WINIARY. Babkę budyniową polecamy po upieczeniu polać lukrem lub posypać cukrem pudrem – dla smaku i dekoracji wypieku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?