Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Prosta babka budyniowa

Prosta babka budyniowa
  • Prosta babka budyniowa
  • Prosta babka budyniowa
  • Prosta babka budyniowa
  • Prosta babka budyniowa
  • Białka ubij na pianę, dodaj cukier i ubijaj jeszcze przez chwilę, następnie dodaj żółtka.
  • Następnie delikatnie połącz mąkę z masą jajeczną, mieszając łyżką.
  • Na koniec dodaj margarynę.
  • Prosta babka budyniowa
  • Prosta babka budyniowa
  • Prosta babka budyniowa
  • Prosta babka budyniowa
  • Białka ubij na pianę, dodaj cukier i ubijaj jeszcze przez chwilę, następnie dodaj żółtka.
  • Następnie delikatnie połącz mąkę z masą jajeczną, mieszając łyżką.
  • Na koniec dodaj margarynę.
  • czas Łączny czas: 70 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 16
  • kalorie Kalorie: 176 kcal / 1 porcję


Pulchna, rozpływająca się w ustach, delikatna i słodka…mowa o babce budyniowej, na którą polecamy wyjątkowo prosty przepis – idealny nawet dla początkujących w wypiekach w domowej kuchni! Aby uzyskać perfekcyjną babkę z budyniem, koniecznie wykorzystaj nasze produkty: Budyń o smaku śmietankowym bez dodatku cukru WINIARY i Proszek do pieczenia WINIARY. Babkę budyniową polecamy po upieczeniu polać lukrem lub posypać cukrem pudrem – dla smaku i dekoracji wypieku.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żółtka oddziel od białek.
  2. Białka ubij na pianę, dodaj cukier i ubijaj jeszcze przez chwilę, następnie dodaj żółtka.
  3. Mąkę przesiej z Budyniem i Proszkiem do pieczenia.
  4. Następnie delikatnie połącz mąkę z masą jajeczną, mieszając łyżką.
  5. Na koniec dodaj margarynę.
  6. Masę przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C na 45-50 minut.
  8. Podawaj po wystudzeniu, możesz polukrować lub posypać babkę cukrem pudrem.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 2816 kcal / 16 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 4 kwietnia 2015
    gosia1211

    super, robię ją często, pospuję pudrem, moja rodzina uwielbia, przepis mega prosty:)

    +1
  • 4 kwietnia 2015
    Mateuszbb88

    ahhh nie doczytałem :)

    +0
  • 4 kwietnia 2015
    Mateuszbb88

    Przepraszam że się pytam ale co z żółtkami ???? jestem laikiem w wypiekach i dopiero zaczynam przygodę :)

    +0
  • 26 listopada 2014
    Lenkaa1990

    Będę musiała wypróbować :)

    -1
  • 27 kwietnia 2014
    ANDREW70

    Ten przepis jest identyczny(prawie) jak na placek ze śliwkami, często go piekę. Tylko margarynę dodaje się przed dodaniem mąki(roztopiną i wystudzoną). Tu na zdjęciu może zmylić, gdyż margaryna jest pokazana w całości na nożu.

    +0
  • 6 kwietnia 2014
    damian2424

    świetna:P

    -1
  • 3 kwietnia 2014
    smacznaB

    muszę wypróbować , fajna!

    -2
  • 10 marca 2014
    lemonka88

    na pewno pojawi się na moim wielkanocnym stole!

    +2
  • 7 marca 2014
    wiklinowykret

    nie oszukali, że jest to prosta babka budyniowa, bo nawet mnie się udała :D

    +3
  • 16 listopada 2011
    karrrolka05

    Babka REWELACYJNA!!! PRZEPYSZNA! gorąco polecam :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Prosta babka budyniowa
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Prosta babka budyniowa

Wydrukuj przepis

Prosta babka budyniowa

Zgłoś przepis do moderacji