Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Babka marmurkowa

(0)
1 godz 17 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
1  opakowanie
200  g
Masło
5 
Jajko
200  g
Cukier puder
350  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
3  łyżek
Mleko
1  łyżka
Masło
1  łyżka
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.98 g
Węglowodany
40.39 g
Tłuszcze
17.43 g
Wartość energetyczna
335.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

77 min
Krok 1
10 min
Masło utrzyj z cukrem pudrem, żółtkami i cukrem wanilinowym, białka ubij na pianę.
Krok 2
3 min
Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiej do miski.
Krok 3
4 min
Do masy maślanej dodaj przesianą mąkę i mleko. Na koniec delikatnie połącz z pianą z białek.
Krok 4
5 min
Połowę ciasta wyłóż do formy z kominkiem posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Krok 5
5 min
Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody, dokładnie połącz i wyłóż na masę jasną.
Krok 6
50 min
Piekarnik rozgrzej do 180 st.C, wstaw babkę i piecz 45-50 minut.
Babka marmurkowa

Krok 1 z 6

Masło utrzyj z cukrem pudrem, żółtkami i cukrem wanilinowym, białka ubij na pianę.

Babka marmurkowa

Krok 2 z 6

Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiej do miski.

Babka marmurkowa

Krok 3 z 6

Do masy maślanej dodaj przesianą mąkę i mleko. Na koniec delikatnie połącz z pianą z białek.

Babka marmurkowa

Krok 4 z 6

Połowę ciasta wyłóż do formy z kominkiem posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.

Babka marmurkowa

Krok 5 z 6

Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody, dokładnie połącz i wyłóż na masę jasną.

Babka marmurkowa

Krok 6 z 6

Piekarnik rozgrzej do 180 st.C, wstaw babkę i piecz 45-50 minut.

Babka marmurkowa to dwukolorowe ciasto, które pokocha cała Twoja rodzina. Do jej przygotowania przyda Ci się Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY, który w połączeniu z białą masą ciasta nada mu brązowy kolor, zaś Cukier wanilinowy WINIARY nada Twojemu ciastu piękny waniliowy aromat. Babka jest dobrym pomysłem na wielkanocny stół jak i na słodki podwieczorek w szary dzień.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha