Babka marmurkowa
77min
Łatwy
1 opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
1 opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2 łyżeczek
200 g
Masło
5
Jajko
200 g
Cukier puder
350 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
3 łyżek
Mleko
1 łyżka
Masło
1 łyżka
Bułka tarta
.
Wartości odżywcze
Białko
6.98 g
Węglowodany
40.39 g
Tłuszcze
17.43 g
Wartość energetyczna
335.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
77 min
Krok 1
10 min
Masło utrzyj z cukrem pudrem, żółtkami i cukrem wanilinowym, białka ubij na pianę.
Krok 2
3 min
Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiej do miski.
Krok 3
4 min
Do masy maślanej dodaj przesianą mąkę i mleko. Na koniec delikatnie połącz z pianą z białek.
Krok 4
5 min
Połowę ciasta wyłóż do formy z kominkiem posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Krok 5
5 min
Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody, dokładnie połącz i wyłóż na masę jasną.
Krok 6
50 min
Piekarnik rozgrzej do 180 st.C, wstaw babkę i piecz 45-50 minut.
Babka marmurkowa to dwukolorowe ciasto, które pokocha cała Twoja rodzina. Do jej przygotowania przyda Ci się Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY, który w połączeniu z białą masą ciasta nada mu brązowy kolor, zaś Cukier wanilinowy WINIARY nada Twojemu ciastu piękny waniliowy aromat. Babka jest dobrym pomysłem na wielkanocny stół jak i na słodki podwieczorek w szary dzień.
Komentarze 0