Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Babka marmurkowa to dwukolorowe ciasto, które pokocha cała Twoja rodzina. Do jej przygotowania przyda Ci się Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY, który w połączeniu z białą masą ciasta nada mu brązowy kolor, zaś Cukier wanilinowy WINIARY nada Twojemu ciastu piękny waniliowy aromat. Babka jest dobrym pomysłem na wielkanocny stół jak i na słodki podwieczorek w szary dzień.
Przygotowanie
77 min
Krok 1
10 min
Masło utrzyj z cukrem pudrem, żółtkami i cukrem wanilinowym, białka ubij na pianę.
Krok 2
3 min
Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiej do miski.
Krok 3
4 min
Do masy maślanej dodaj przesianą mąkę i mleko. Na koniec delikatnie połącz z pianą z białek.
Krok 4
5 min
Połowę ciasta wyłóż do formy z kominkiem posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Krok 5
5 min
Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody, dokładnie połącz i wyłóż na masę jasną.
Krok 6
50 min
Piekarnik rozgrzej do 180 st.C, wstaw babkę i piecz 45-50 minut.
Krok 1
z
6
Masło utrzyj z cukrem pudrem, żółtkami i cukrem wanilinowym, białka ubij na pianę.
Krok 2
z
6
Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiej do miski.
Krok 3
z
6
Do masy maślanej dodaj przesianą mąkę i mleko. Na koniec delikatnie połącz z pianą z białek.
Krok 4
z
6
Połowę ciasta wyłóż do formy z kominkiem posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Krok 5
z
6
Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody, dokładnie połącz i wyłóż na masę jasną.
Krok 6
z
6
Piekarnik rozgrzej do 180 st.C, wstaw babkę i piecz 45-50 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0