Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Babka marmurkowa

0
77 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
200 g
Masło
5 
Jajko
200 g
Cukier puder
350 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
3 łyżek
Mleko
1 łyżka
Masło
1 łyżka
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
23.76 g
Tłuszcze
34.06 g
Wartość energetyczna
335.84 kcal
Białko
6.98 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

77 min
Krok 1
10 min
Masło utrzyj z cukrem pudrem, żółtkami i cukrem wanilinowym, białka ubij na pianę.
Krok 2
3 min
Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiej do miski.
Krok 3
4 min
Do masy maślanej dodaj przesianą mąkę i mleko. Na koniec delikatnie połącz z pianą z białek.
Krok 4
5 min
Połowę ciasta wyłóż do formy z kominkiem posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Krok 5
5 min
Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody, dokładnie połącz i wyłóż na masę jasną.
Krok 6
50 min
Piekarnik rozgrzej do 180 st.C, wstaw babkę i piecz 45-50 minut.
Babka marmurkowa

Krok 1 z 6

Masło utrzyj z cukrem pudrem, żółtkami i cukrem wanilinowym, białka ubij na pianę.

Babka marmurkowa

Krok 2 z 6

Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiej do miski.

Babka marmurkowa

Krok 3 z 6

Do masy maślanej dodaj przesianą mąkę i mleko. Na koniec delikatnie połącz z pianą z białek.

Babka marmurkowa

Krok 4 z 6

Połowę ciasta wyłóż do formy z kominkiem posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.

Babka marmurkowa

Krok 5 z 6

Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody, dokładnie połącz i wyłóż na masę jasną.

Babka marmurkowa

Krok 6 z 6

Piekarnik rozgrzej do 180 st.C, wstaw babkę i piecz 45-50 minut.

Babka marmurkowa to dwukolorowe ciasto, które pokocha cała Twoja rodzina. Do jej przygotowania przyda Ci się Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY, który w połączeniu z białą masą ciasta nada mu brązowy kolor, zaś Cukier wanilinowy WINIARY nada Twojemu ciastu piękny waniliowy aromat. Babka jest dobrym pomysłem na wielkanocny stół jak i na słodki podwieczorek w szary dzień.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika