Chipsy jabłkowe

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 4 godz.

  • Porcje 8

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłka umyj, obierz, pokrój na cząstki, wydrąż gniazda nasienne. Pokrój na plasterki 3 mm.
  2. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż na niej pojedynczo jabłka.
  3. Piekarnik rozgrzej do 50°C, wstaw blaszkę z jabłkami i susz przez ok. 3–4 godziny.
  4. Gotowe jabłka posyp Cukrem wanilinowym lub cynamonem.

Opis przepisu:

Do przyrządzenia pysznych domowych chipsów jabłkowych potrzebne będą tylko kwaskowe jabłka, piekarnik i... trochę cierpliwości, bo plasterki jabłek muszą się suszyć w cieple przez 3-4 godziny. Za to potem można zajadać się nimi do woli – najlepiej smakują posypane Cukrem wanilinowym WINIARY, albo brązowym cukrem, zmieszanym z cynamonem lub skropione miodem i oprószone kompozycją przypraw do szarlotki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?