1

2

Przepisy

Kapuśniak z białej kapusty

5/5

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 144 kcal / porcja

Pyszny, lekki kapuśniak z białej kapusty, z marchewką i cebulą, na aromatycznym Rosole drobiowym oraz Kostce Mięsnej. Zagęszczamy zasmażką z masła i mąki, doprawiamy koncentratem pomidorowym - i w pół godziny mamy gotową zupę, którą możemy podać z kromką chleba lub z ziemniakami. Kapuśniak będzie mniej kaloryczny, jeśli zrezygnujemy z zasmażki i zagęścimy zupę ziemniakami puree.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół i Kostkę Mięsną rozpuść w 1,5 l wody.
  2. Kapustę poszatkuj i oprósz solą.
  3. Oczyść marchew, umyj ją i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Cebulę obierz i posiekaj.
  5. Warzywa smaż na łyżce masła.
  6. Do rosołu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.
  7. Masło stop i zasmaż z mąką.
  8. Do zupy dodaj zasmażkę i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą.
  9. Podawaj z ziemniakami lub chlebem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: