Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kapuśniak z białej kapusty

Kapuśniak z białej kapusty
  • Kapuśniak z białej kapusty
  • Kapuśniak z białej kapusty
  • Kapuśniak z białej kapusty
  • Do rosołu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.
  • Masło stop i zasmaż z mąką.
  • Kapuśniak z białej kapusty
  • Kapuśniak z białej kapusty
  • Kapuśniak z białej kapusty
  • Do rosołu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.
  • Masło stop i zasmaż z mąką.
  • czas Łączny czas: 30 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 144 kcal / 1 porcję

Pyszny, lekki kapuśniak z białej kapusty, z marchewką i cebulą, na aromatycznym Rosole drobiowym oraz Kostce Mięsnej. Zagęszczamy zasmażką z masła i mąki, doprawiamy koncentratem pomidorowym - i w pół godziny mamy gotową zupę, którą możemy podać z kromką chleba lub z ziemniakami. Kapuśniak będzie mniej kaloryczny, jeśli zrezygnujemy z zasmażki i zagęścimy zupę ziemniakami puree.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Rosół i Kostkę Mięsną rozpuść w 1,5 l wody.
  2. Kapustę poszatkuj i oprósz solą.
  3. Oczyść marchew, umyj ją i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Cebulę obierz i posiekaj.
  5. Warzywa smaż na łyżce masła.
  6. Do rosołu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.
  7. Masło stop i zasmaż z mąką.
  8. Do zupy dodaj zasmażkę i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą.
  9. Podawaj z ziemniakami lub chlebem.
Kalorie: 144 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Rosół drobiowy WINIARY (1 kostka)
  • Kostka Mięsna WINIARY (1 kostka)
  • pół główki białej kapusty (500 g)
  • marchew (1 sztuka)
  • cebula (1 sztuka)
  • masło (3 łyżki czubate)
  • mąka (1 łyżka czubata)
  • koncentrat pomidorowy (2 łyżki czubate)
  • sól (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 1 października 2013
    JestesmyTymCoJemy

    Takiego jeszcze nie jadłam. Najlepszy kapuśniak jest z kapusty kiszonej :)

    +0
  • 21 września 2013
    ONYzakare

    Smaczna zupa

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kapuśniak z białej kapusty
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kapuśniak z białej kapusty

Wydrukuj przepis

Kapuśniak z białej kapusty

Zgłoś przepis do moderacji