Barszcz ukraiński z ziemniakami
1 godz 10 min
Łatwy
2
Ziemniaki
250
g
Kapusta biała
0.5
puszka
Fasola biała konserwowa
0.5
opakowanie
trochę
Sól
trochę
Pieprz
100
ml
Śmietana 30%
50
g
Boczek wędzony
1
Marchew
1
Pietruszka
1
Cebula
1
łyżka
Mąka pszenna
.
Wartości odżywcze
Białko
6.41 g
Węglowodany
18.91 g
Tłuszcze
9.01 g
Wartość energetyczna
194.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
70 min
Krok 1
5 min
Warzywa oczyść (kapusta, ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula).
Krok 2
5 min
Kapustę poszatkuj, marchew i pietruszkę pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
5 min
Ziemniaki pokrój w kostkę, a cebulę w drobną kosteczkę.
Krok 4
3 min
Fasolę odsącz z zalewy, przelej zimną wodą.
Krok 5
25 min
Zagotuj 1,5 l wody, dodaj kapustę, ziemniaki, marchew i pietruszkę. Gotuj do miękkości
Krok 6
10 min
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni, dodaj cebulę, zeszklij, a następnie oprósz mąką.
Krok 7
9 min
Rozprowadź wywarem z zupy i połącz z całością (boczek wędzony, cebula, mąka).
Krok 8
7 min
Dodaj fasolę i Barszcz czerwony przygotowany wg przepisu na opakowaniu. Dopraw do smaku.
Krok 9
1 min
Dodaj śmietankę. Smacznego!
Smakowity, pełen warzyw barszcz ukraiński z ziemniakami, białą kapustą, fasolą, marchewką, pietruszką oraz wędzonym boczkiem podsmażanym z cebulą przygotujemy bez trudu, gdy mamy Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Barszcz po ukraińsku najlepiej smakuje z kromką razowego pieczywa na zakwasie. Sycący barszcz czerwony podajemy w szerokich miseczkach lub na talerzach.
Komentarze 0