Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pomidorowa zupa krem

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 płaskich łyżek
Pomidory z puszki krojone
3 płaskich łyżek
Masło
1 Płaska łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
100 ml
Kwaśna śmietana
1 
Żółtko
1 Płaska łyżka
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Bulion rozpuść w 1 l gorącej wody.
Krok 2
3 min
Koncentrat pomidorowy przesmaż na rozgrzanej na patelni łyżce masła przez 2-3 minuty.
Krok 3
5 min
Pozostałe masło rozpuść w garnku, dodaj mąkę, zasmaż, ale nie zrumieniaj.
Krok 4
5 min
Podlej Bulionem, dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj.
Krok 5
5 min
Śmietanę połącz dokładnie z żółtkiem, rozprowadź w 100 ml wywaru i dodaj do zupy (nie gotuj).
Krok 6
2 min
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 7
5 min
Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.
Pomidorowa zupa krem

Krok 1 z 7

Bulion rozpuść w 1 l gorącej wody.

Pomidorowa zupa krem

Krok 2 z 7

Koncentrat pomidorowy przesmaż na rozgrzanej na patelni łyżce masła przez 2-3 minuty.

Pomidorowa zupa krem

Krok 3 z 7

Pozostałe masło rozpuść w garnku, dodaj mąkę, zasmaż, ale nie zrumieniaj.

Pomidorowa zupa krem

Krok 4 z 7

Podlej Bulionem, dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj.

Pomidorowa zupa krem

Krok 5 z 7

Śmietanę połącz dokładnie z żółtkiem, rozprowadź w 100 ml wywaru i dodaj do zupy (nie gotuj).

Pomidorowa zupa krem

Krok 6 z 7

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Pomidorowa zupa krem

Krok 7 z 7

Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.


Szybka w przygotowaniu zupa krem pomidorowa, to coś dla zapracowanych, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez talerza gorącej zupy. Jest ona bajecznie prosta w przygotowaniu. Wystarczy tylko kilkanaście minut, aby móc cieszyć się pysznym smakiem naszej zupy pomidorowej. W roli głównej Bulion cielęcy WINIARY – smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika