Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szybka w przygotowaniu zupa krem pomidorowa, to coś dla zapracowanych, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez talerza gorącej zupy. Jest ona bajecznie prosta w przygotowaniu. Wystarczy tylko kilkanaście minut, aby móc cieszyć się pysznym smakiem naszej zupy pomidorowej. W roli głównej Bulion cielęcy WINIARY – smacznego!
Koncentrat pomidorowy przesmaż na rozgrzanej na patelni łyżce masła przez 2-3 minuty.
Krok 3
5 min
Pozostałe masło rozpuść w garnku, dodaj mąkę, zasmaż, ale nie zrumieniaj.
Krok 4
10 min
Podlej Bulionem, dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj.
Krok 5
5 min
Śmietanę połącz dokładnie z żółtkiem, rozprowadź w 100 ml wywaru i dodaj do zupy (nie gotuj).
Krok 6
2 min
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 7
5 min
Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.
Krok 1
z
7
Bulion rozpuść w 1 l gorącej wody.
Krok 2
z
7
Koncentrat pomidorowy przesmaż na rozgrzanej na patelni łyżce masła przez 2-3 minuty.
Krok 3
z
7
Pozostałe masło rozpuść w garnku, dodaj mąkę, zasmaż, ale nie zrumieniaj.
Krok 4
z
7
Podlej Bulionem, dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj.
Krok 5
z
7
Śmietanę połącz dokładnie z żółtkiem, rozprowadź w 100 ml wywaru i dodaj do zupy (nie gotuj).
Krok 6
z
7
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 7
z
7
Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0