Biały barszcz świąteczny

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 13 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę ugotuj w 1 litrze wody, wyjmij i pokrój w plastry.
  2. Zupę rozprowadzić w 1 szkl. zimnej wody i dodaj do wywaru. Gotuj 5 minut.
  3. Dodaj śmietanę, dopraw pieprzem. Podawaj z jajkami pokrojonymi na ćwiartki i kiełbasą. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Opis przepisu:


Wielkanoc nie może obejść się bez barszczu białego, a najlepszy to ten, przygotowany samodzielnie na wywarze z białej kiełbasy, z drobną pomocą Naszej Specjalności WINIARY.Barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem, udekorowany natką pietruszki i doprawiony pieprzem do smaku, będzie smakował idealnie, jeżeli wykorzystasz do jego przyrządzenia Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY.

Barszcz biały zagęszczamy kwaśną śmietaną 18%, która również podkreśla jego lekko kwaskowaty smak. Jajka proponujemy podawać pokrojone w ćwiartki. Biały barszcz posyp natką pietruszki przed podaniem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?