Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pachnąca borowikami, gęsta zupa grzybowa. Z ziemniakami i warzywami, na aromatycznym warzywnym bulionie, zagęszczana zasmażką i posypana natką pietruszki.
Do bulionu wrzuć warzywa i gotuj przez około 10 minut.
Krok 4
3 min
Rozprowadź Zupę Borowikową w 500 ml zimnej wody i wymieszaj z wywarem z warzywami.
Krok 5
5 min
Roztop masło i dodaj mąkę, zasmaż na rumiano i dodaj do zupy.
Krok 6
5 min
Gotuj jeszcze przez chwilę. Dopraw pieprzem.
Krok 7
1 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 1
z
7
Warzywa obierz i pokrój w słupki.
Krok 2
z
7
Kostkę bulionową rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
Krok 3
z
7
Do bulionu wrzuć warzywa i gotuj przez około 10 minut.
Krok 4
z
7
Rozprowadź Zupę Borowikową w 500 ml zimnej wody i wymieszaj z wywarem z warzywami.
Krok 5
z
7
Roztop masło i dodaj mąkę, zasmaż na rumiano i dodaj do zupy.
Krok 6
z
7
Gotuj jeszcze przez chwilę. Dopraw pieprzem.
Krok 7
z
7
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0