Zupa grzybowa z ziemniakami
36min
Łatwy
1 paczka
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
1 kostka
2
Ziemniaki
35 g
Marchewka
2 łyżek
Masło
1 łyżka
Mąka
1 łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Pieprz czarny
35 g
Pietruszka
35 g
Por (biała część)
.
Wartości odżywcze
Białko
2.01 g
Węglowodany
8.32 g
Tłuszcze
6.81 g
Wartość energetyczna
100.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
36 min
Krok 1
10 min
Warzywa obierz i pokrój w słupki.
Krok 2
2 min
Kostkę bulionową rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
Krok 3
10 min
Do bulionu wrzuć warzywa i gotuj przez około 10 minut.
Krok 4
3 min
Rozprowadź Zupę Borowikową w 500 ml zimnej wody i wymieszaj z wywarem z warzywami.
Krok 5
5 min
Roztop masło i dodaj mąkę, zasmaż na rumiano i dodaj do zupy.
Krok 6
5 min
Gotuj jeszcze przez chwilę. Dopraw pieprzem.
Krok 7
1 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Pachnąca borowikami, gęsta zupa grzybowa. Z ziemniakami i warzywami, na aromatycznym warzywnym bulionie, zagęszczana zasmażką i posypana natką pietruszki.
Komentarze 0