Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa grzybowa z ziemniakami

0
36 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
2 
Ziemniaki
35 g
Marchewka
2 łyżek
Masło
1 łyżka
Mąka
1 łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Pieprz czarny
35 g
Pietruszka
35 g
Por (biała część)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
6.81 g
Węglowodany
8.32 g
Białko
2.01 g
Wartość energetyczna
100.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
10 min
Warzywa obierz i pokrój w słupki.
Krok 2
2 min
Kostkę bulionową rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
Krok 3
10 min
Do bulionu wrzuć warzywa i gotuj przez około 10 minut.
Krok 4
3 min
Rozprowadź Zupę Borowikową w 500 ml zimnej wody i wymieszaj z wywarem z warzywami.
Krok 5
5 min
Roztop masło i dodaj mąkę, zasmaż na rumiano i dodaj do zupy.
Krok 6
5 min
Gotuj jeszcze przez chwilę. Dopraw pieprzem.
Krok 7
1 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Zupa grzybowa z ziemniakami

Krok 1 z 7

Warzywa obierz i pokrój w słupki.

Zupa grzybowa z ziemniakami

Krok 2 z 7

Kostkę bulionową rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.

Zupa grzybowa z ziemniakami

Krok 3 z 7

Do bulionu wrzuć warzywa i gotuj przez około 10 minut.

Zupa grzybowa z ziemniakami

Krok 4 z 7

Rozprowadź Zupę Borowikową w 500 ml zimnej wody i wymieszaj z wywarem z warzywami.

Zupa grzybowa z ziemniakami

Krok 5 z 7

Roztop masło i dodaj mąkę, zasmaż na rumiano i dodaj do zupy.

Zupa grzybowa z ziemniakami

Krok 6 z 7

Gotuj jeszcze przez chwilę. Dopraw pieprzem.

Zupa grzybowa z ziemniakami

Krok 7 z 7

Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Pachnąca borowikami, gęsta zupa grzybowa. Z ziemniakami i warzywami, na aromatycznym warzywnym bulionie, zagęszczana zasmażką i posypana natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika